kål
Vegetartaco med blomkål
Har du lyst på vegetartaco? Da skal du prøve taco med blomkål og hjemmelaget tacokrydder. Så kan du spørre deg selv: Savnet du egentlig kjøttet? Svaret er nok nei...!

10min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1stkblomkålhode
en halvstkfinhakket løk
1feddfinhakket hvitløk
1porsjontacokrydder (hjemmelaget, se oppskrift litt lenger ned)
4ssnøytral olje til steking
Guacamole:
1stkmoden avokado (stor, delt i grove biter)
1stklime
8stkcherrytomater ( delt i fire, fjern kjernene)
1stkfinhakket sjalottløk
1håndfullfrisk koriander
en halvstkfinhakket rød chili (smak til)
Hjemmelaget tacopulver:
2ssspisskummen (hele frø)
1sskarve (hele frø)
1tsmalt paprikapulver
1tssalt
1tstørket oregano
en halvtschilipulver (evt. pulver av chipotlechili hvis du har)
Fremgangsmetode
Del blomkålen i 10-12 biter og ha den over i en blender/kjøkkenmaskin. Kjør til du har fine biter av blomkål som ser ut som riskorn.
Stek blomkålen i 4 ss olje sammen med løken og hvitløken. Ha i tacokrydder. Bruker du ferdig tacopulver følger du anvisning på pakken, men dropper vannet.
Guacamole
Mos avokadoen med en gaffel. Ha finhakket løk og tomater i bollen og bland. Vend inn litt limesaft og smak til med salt. Du kan ha i chili og koriander etter ønske.
Hjemmelaget tacokrydder
Rist spisskummen og karve i en tørr panne til du kjenner aromaen. Støt i en morter og bland inn de andre krydderne.
Denne krydderblandingen er nok til en 400 grams-pakke med kjøttdeig eller 1 blomkålhode. Start gjerne litt forsiktig når du tilsetter krydderet, og smak til med krydder til du får ønsket styrke.
Servering
Servér i tacolefse eller tacoskjell, med grønnsaker, tacosaus og det tilbehøret du liker best!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆