Vegetartaco med blomkål
Har du lyst på vegetartaco? Da skal du prøve taco med blomkål og hjemmelaget tacokrydder. Så kan du spørre deg selv: Savnet du egentlig kjøttet? Svaret er nok nei...!
![Vegetartaco med blomkål. Tacoskjell fylt med stekt og krydret blomkål og toppet med salat, mais, koriander, salsa og chili.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/5CcW3518eqGcizj2jzI3i5/b0f108ecde09bf6d1bd0f8bad51c6304/blomkal-taco.jpg?preset=large&dpr=2&q=75)
10min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 stkblomkålhode
en halv stkfinhakket løk
1 feddfinhakket hvitløk
1 porsjontacokrydder (hjemmelaget, se oppskrift litt lenger ned)
4 ssnøytral olje til steking
1 kurvcherrytomater
1 bokshermetiske maiskorn (liten)
en halv begerrømme
en halv hodeisbergsalat
2 dlrevet ost
1 pktacoskjell eller tortillaer
Guacamole:
1 stkmoden avokado (stor, delt i grove biter)
1 stklime
8 stkcherrytomater ( delt i fire, fjern kjernene)
1 stkfinhakket sjalottløk
1 håndfullfrisk koriander
en halv stkfinhakket rød chili (smak til)
Hjemmelaget tacopulver:
2 ssspisskummen (hele frø)
1 sskarve (hele frø)
1 tsmalt paprikapulver
1 tssalt
1 tstørket oregano
en halv tschilipulver (evt. pulver av chipotlechili hvis du har)