brød og bakst
Hjemmelagde tortillalefser til taco
Vil du oppleve komplett tacolykke, skal du lage tortillalefsene selv. Det er verken vanskelig eller tidkrevende, og smaker himmelsk til taco.
![Hjemmelagde tortillalefser til taco, stablet på trefjøl. I bakgrunnen står skåler med tacoingredienser som stekt kjøttdeig, tomatsalsa og mangosalsa.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/3TCjhaBGtkAE5UXoCoPQWW/1f057c9ccb5463e90880c085bc31548b/hjemmebakte-tortilla-til-taco-hovedbilde.jpg?preset=large&dpr=2&q=75)
45min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
5 porsjoner
250 gÄnglamark Hvetemel (økologisk)
1 tsbakepulver
1 tsflaksalt
1 ssnøytral olje
1 dllunkent vann
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ca. 16 lefser, avhengig av størrelse.
Bland hvetemel, bakepulver og salt i en bakebolle. Spe med olje og vann og elt for hånd eller i en kjøkkenmaskin noen minutter til du har en fin deig.
Velt deigen ut på en melet kjøkkenbenk. Del deigen i 16 emner. Dekk med plast og la hvile i 20 minutter.
Kjevl ut hver lefse til sirkler og stek én og én i en tørr panne, i ca. ett minutt. Snu lefsen og stek til den får brune, små prikker.
Legg tortillalefsene på et brett og legg et klede over. Legg de ferdige lefsene forløpende under kledet for å holde dem myke.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆