toast, sandwich og smørbrød
Bánh Mì med strimlet svin
Karamellisert svinekjøtt, spicy majones og syltede grønnsaker i en sprø baguette. Vietnamesisk Bánh mì er lett å lage, og umulig å ikke like.

10min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
400gCoop Strimlet svinekjøtt
2stkhvitløksfedd
2sssoyasaus
1sschilipulver
1sssukker
2sseddik
en halvtssalt
en fjerdedeltspepper
2ssnøytral olje
Syltede grønnsaker:
1pkCoop råkost, ferdig strimlet
en halvdl riseddik (eller 7% klar eddik)
2sssukker
en halvtssalt
1dlvann
Til servering:
4stksmå baguetter
4ssmajones
1sssriracha
4ssfrisk basilikum, finhakket
en halvstkagurk, i tynne strimler
1stkrød chili, finhakket
Fremgangsmetode
Syltede grønnsaker
Bland eddik, sukker, salt og vann, og rør til alt er oppløst.
Hell marinaden over de strimlede grønnsakene og la det stå kjølig i minst 15 minutter.
Marinade
Finhakk hvitløk og bland med soyasaus, chilipulver, sukker, eddik, salt og pepper. Vend kjøttet godt i marinaden, la stå 10–15 min.
Steking
Varm 2 ss nøytral olje i en stekepanne på middels høy varme. Stek svinekjøttet i 5–7 minutter til det er gjennomstekt og karamellisert.
Servering
Bland majones og sriracha. Del baguettene på langs, og smør srirachamajones på begge sider.
Fyll baguettene med svinekjøtt, topp med syltede grønnsaker, basilikum, agurkstrimler og litt finhakket rød chili.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆