toast, sandwich og smørbrød
Enkelt ostesmørbrød med sitronsyltet rødløk
Man behøver ikke være kokk eller ha et velutstyrt kjøkken for å lage et godt ostesmørbrød. Alt du trenger er brød, litt pålegg, og kanskje en rødløk, så har du et nydelig lite måltid på null komma niks!

8min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 porsjoner
Dette trenger du:
4skiverbrød
2ssmeierismør
1sssterk sennep
4skiverkokt skinke
4skiverost (gjerne Ridderost eller Cheddar)
1klypepepper
Sitronsyltet rødløk:
1stkrødløk (i tynne båter)
2sssitronsaft
1tssukker
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 210 grader. Smør skivene med smør på begge sidene og legg på bakepapirkledd stekebrett.
Smør et tynt lag sennep og legg på kokt skinke. Topp med ost, enten i skiver eller revet. Krydre med litt nykvernet pepper på toppen.
Stek ostesmørbrødene i øverste del av ovnen, til osten har smeltet godt og begynner å få litt farge. Det tar ca. 7-8 minutter.
Server med syltet rødløk.
Sitronsyltet rødløk
Skjær løken i tynne båter eller skiver og legg alt i en brødpose eller lignende. Tilsett sitronsaft og sukker.
Lukk posen og masser løken til sukkeret er oppløst.
La posen med løken ligge kjølig i 30 minutter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆