vaffel
Belgiske vafler med lemon curd
Lag deilige belgiske vafler med syrlig lemon curd til helgekosen! De lages av en vaffelrøre med gjær, og blir ekstra sprø og luftige.

20min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
125gsmør
2 og en halvdlmelk
en fjerdedelpkfersk gjær
6dlhvetemel
2dlsukker
en halvtssalt
2stkegg
Lemon curd:
5stksitroner (kun saft)
3 og en halvdlsukker
5stkegg
200gsmør i terninger
Til servering:
300gcrème fraîche
Fremgangsmetode
Smelt smøret, rør inn melken, og smuldre inn gjæren.
Vend sammen hvetemel, sukker og salt, og rør sammen med smørblandingen.
Rør inn egg til slutt, og la svelle i ca. 15 minutter.
Stek vafler gylne, og server med lemon curd.
Lemon curd
Ha sitronsaft, sukker og egg i en tykkbunnet kjele.
Kok opp på svak varme til blandingen tykner.
Ta kjelen av platen og visp inn smør i terninger.
La curden kjøle helt. Pisk deretter crème fraîche luftig, og vend inn lemon curd.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆