vaffel
Falafel vaffel
Vafler inspirert av manges favorittrett fra Midtøsten – kikertbollen falafel. Retten smaker deilig krydret og er helt fri for kjøtt, i tilfelle du ønsker å kutte ned på det. Til tross for at dette er en ren vegetarrett inneholder den rikelig med proteiner på grunn av kikertene.

30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
2bokserkikerter (ca. 450 g avrent vekt)
1stkgul løk
2feddhvitløk
2stkegg
2tsspisskummen
1tsmalt koriander
en halvtssalt
en fjerdedeltspepper
2dlbrødsmuler (smuldre gjerne opp tørt brød)
Fremgangsmetode
Denne oppskriften gir ca. 6 vafler, avhengig av størrelse.
Ha kikerter, løk og hvitløk i en foodprocessor og kjør til alt er finhakket. (Ta til side noen hele kikerter først, dersom du vil ha noen på toppen av de ferdige vaflene.)
Ha blandingen over i en bolle, og tilsett egg, krydder, olje og brødsmuler, og bland det hele godt sammen.
Varm opp vaffeljernet og smør det med litt olje eller annet matfett. Bruk en skje eller lignende og bre utover et lag av blandingen i det varme vaffeljernet.
Stek til overflaten har fått fin farge, ca. 3-4 minutter. Gjenta til all kikertblandingen er brukt opp.
Server gjerne med yoghurt naturell (eller tzatziki) og litt salat.
Tips!
Falafel-vaflene går lettere i stykker enn vanlige vafler, så det kan være lurt å ta dem ut av vaffeljernet ved hjelp av en stekespade.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆