Til hovedinnhold
vaffel

Glutenfrie vafler

Vafler er knallgodt, selv når det lages glutenfritt! Her har vi brukt en blanding av ris-, bokhvete- og quinoamel for å lage den ultimate glutenfrie vaffelen!

Glutenfrie vafler servert på hvite asjetter med jordbærsyltetøy, friske jordbær og blåbær, pyntet med blomster i forskjellige farger. Asjettene står på et rustikk trebord med påskeliljer, og skåler med tilbehør.

30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

10 porsjoner

3dlrismel

2dlbokhvetemel

1dlquinoamel

4sssukker (mer om ønskelig)

2tsbakepulver

1tsmalt kardemomme

6dlmelk

4stkegg

100gsmeltet smør

30gsmør (til smøring av vaffeljern)

Fremgangsmetode

Oppskriften gir ca. 20 vafler.
Bland sammen rismel, bokhvetemel, quinoamel, sukker, bakepulver og kardemomme i en bolle.
Pisk inn melk og egg til en jevn røre.
Rør inn smeltet smør, og la røra hvile i ca. 10 minutter.
Stek vafler i et varmt vaffeljern, til gylne og sprø.

Tips!

Tilsett litt revet sitronskall i røra for en frisk og deilig smak!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen