vaffel
Glutenfrie vafler
Vafler er knallgodt, selv når det lages glutenfritt! Her har vi brukt en blanding av ris-, bokhvete- og quinoamel for å lage den ultimate glutenfrie vaffelen!

30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
10 porsjoner
3 dlrismel
2 dlbokhvetemel
1 dlquinoamel
4 sssukker (mer om ønskelig)
2 tsbakepulver
1 tsmalt kardemomme
6 dlmelk
4 stkegg
100 gsmeltet smør
30 gsmør (til smøring av vaffeljern)
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ca. 20 vafler.
Bland sammen rismel, bokhvetemel, quinoamel, sukker, bakepulver og kardemomme i en bolle.
Pisk inn melk og egg til en jevn røre.
Rør inn smeltet smør, og la røra hvile i ca. 10 minutter.
Stek vafler i et varmt vaffeljern, til gylne og sprø.
Tips!
Tilsett litt revet sitronskall i røra for en frisk og deilig smak!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆