vaffel
Potetvafler med reinskav og trollkrem
Vafler smaker aller best etter en lang dag ute. Lager du en vaffelrøre med potet, og steker potetvafler med deilig topping av reinskav og trollkrem, får du nok energi til en enda en runde i bakken.

15min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Potetvafler:
250gpoteter (skrelt og revet)
125gsiktet hvetemel
2stkegg
40gsmeltet smør
3dlmelk
en halvtssalt
en halvtssukker
en halvtsbakepulver
1tsfrisk timian (finhakket, kan sløyfes)
Reinskav:
300greinskav
en halvtssalt
en fjerdedeltspepper
3ssseterrømme
1sssmør eller olje til steking
4stkaromasopp (delt i grove biter)
4skiverbacon (gjerne skogsbacon-type)
Trollkrem:
2stkeggehviter
100gsukker
500gtyttebær
Fremgangsmetode
Potetvafler
Skrell og riv potetene og ha dem over i kokende, saltet vann i 30 sekunder. Sil av vannet.
Bland alle ingrediensene til vaffelrøren og vend inn potetene.
Stek vaflene på vanlig måte.
Reinskav
Stek reinskav i litt olje eller smør. Krydre med salt og pepper.
Senk temperaturen og tilsett rømme i pannen. La dette surre noen minutter.
Stek sopp og bacon i en egen panne.
Trollkrem
Kjør eggehviter, sukker og tyttebær i en blender.
Når kremen er luftig og rosa, er den ferdig. (Skal du bruke den til dessert kan du tilsette dobbelt så mye sukker.)
Legg reinskav-toppingen og en klatt deilig trollkrem på vaffelen og server med en gang.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆