Til hovedinnhold
vaffel

Potetvafler med reinskav og trollkrem

Vafler smaker aller best etter en lang dag ute. Lager du en vaffelrøre med potet, og steker potetvafler med deilig topping av reinskav og trollkrem, får du nok energi til en enda en runde i bakken.

Potetvafler med reinskav og trollkrem

15min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Potetvafler:

poteter (skrelt og revet)

siktet hvetemel

egg

smeltet smør

melk

salt

sukker

bakepulver

frisk timian (finhakket, kan sløyfes)

Reinskav:

reinskav

salt

pepper

seterrømme

smør eller olje til steking

aromasopp (delt i grove biter)

bacon (gjerne skogsbacon-type)

Trollkrem:

eggehviter

sukker

tyttebær

Fremgangsmetode

Potetvafler

Skrell og riv potetene og ha dem over i kokende, saltet vann i 30 sekunder. Sil av vannet.
Bland alle ingrediensene til vaffelrøren og vend inn potetene.
Stek vaflene på vanlig måte.

Reinskav

Stek reinskav i litt olje eller smør. Krydre med salt og pepper.
Senk temperaturen og tilsett rømme i pannen. La dette surre noen minutter.
Stek sopp og bacon i en egen panne.

Trollkrem

Kjør eggehviter, sukker og tyttebær i en blender.
Når kremen er luftig og rosa, er den ferdig. (Skal du bruke den til dessert kan du tilsette dobbelt så mye sukker.)
Legg reinskav-toppingen og en klatt deilig trollkrem på vaffelen og server med en gang.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆