vaffel
Potetvafler med spekesild
Gi sild til julefrokosten en ny vri, med vafler laget av poteter! Potetvaflene toppes med sild, rømme, agurk og ørretrogn -en lettlaget delikatesse som både ser lekkert ut, og smaker supergodt.
20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
500 gpoteter
1 stkløk (finhakket)
2 stkegg
2 sshvetemel
1 klypesalt og pepper (etter smak)
1 porsjonsmør (eller olje, til steking)
Til servering:
200 gspekesildfilet (skåret i tynne skiver)
100 gørretrogn
4 ssrømme
1 stkagurk (i strimler)
1 klypedill (og/eller gressløk)
Fremgangsmetode
Skrell potetene og riv dem grovt. Klem ut overflødig væske ved å legge de revne potetene i et rent kjøkkenhåndkle og klemme godt.
Bland de revne potetene med finhakket løk, egg, hvetemel, salt og pepper i en stor bolle.
Varm et vaffeljern og smør det godt med smør eller olje.
Legg en porsjon av potetblandingen i vaffeljernet og stek til vaflene er gylne og sprø.
Når vaflene er ferdige, legg dem på en tallerken og ha på skiver av spekesild, ørretrogn, rømme og agurkstrimler og topp med gressløk eller dill.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆