vaffel
Sunnere frokostvafler med havremel
Sunnere vafler med havre er genialt når du er smålei av å spise brødskiver, eller vil klinke til med noe skikkelig godt i helgen.
30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
60 ghvetemel
65 ghavremel
1 sssukker
en fjerdedel tssalt
en halv tsbakepulver
2 og en halv dlmelk
1 sssmør
2 stkegg
Fremgangsmetode
Denne oppskriften gir ca. 8 vafler, avhengig av størrelse.
Sikt melet med saltet, bakepulveret og sukkeret.
Tilsett melken litt etter litt, og rør det sammen til en glatt røre.
Smelt smøret i en kjele.
Knekk eggene i en liten bolle, pisk dem lett med en gaffel.
Tilsett det smeltede smøret til røren, og deretter eggene. Rør til alt er godt blandet.
La svelle i 20 minutter.
Varm et vaffeljern. Tilsett litt røre, og stek til vaflene er pent gylne. Spis med en gang, eller avkjøl på rist.
Vafler med søtt fyll
Stivpisk setterrømme i en kjøkkenmaskin eller med en kraftig visp.
Kjør en håndfull jordbær, litt sukker og sitronsaft til saus i et glass med en stavmikser.
Vend jordbærsausen inn i rømmekremen sammen med jordbær, bringebær og blåbær slik at rømmekremen blir fint marmorert.
Server på vafler med brunost.
BLT-vaffel
Stek bacon i en tørr panne til det er sprøtt og gyllent, server på vaffel sammen med frisk salat og gode tomater – kanskje med noen dråper olivenolje?
Gulrotvaffel
Bruk oppskriften over, men tilsett omtrent halvannen desiliter revet gulrot til røra.
Stek vaflene på litt lavere varme enn normalt. Server med ost og skinke, eventuelt med revet gulrot på toppen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆