Til hovedinnhold
vegansk

Vegansk marengs av kikertvann

Marengs er søtt og luftig, og lages som regel av eggehviter og sukker. Er du allergisk mot egg, er veganer eller vegetarianer kan du lage lekker marengs av vannet i boksen med kikerter i stedet!

Vegansk marengs av kikertvann

4t / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

1 porsjoner

1bokshermetiske kikerter (400 gram)

150gmelis

5dråpervaniljeessens

1tskonditorfarge (gelé)

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 75 grader.
Sil av kikertvannet i en stor bakebolle. Kikertene kan du oppbevare videre i kjøleskapet og spise til middag eller lunsj.
Bruk en håndmikser eller kjøkkenmaskin, og visp kikertvannet i om lag 5 minutter til det har begynt å bli hvitt og fløyelsmykt.
Tilsett vaniljeessens, og én og én spiseskje med melis under visping, og fortsett vispingen til blandingen er blank og danner stive topper når du løfter opp den avskrudde håndmikseren.
Ta frem en sprøytepose, eller lag et kremmerhus av bakepapir. Bruk enden av en spiseskje til å tegne vertikale striper av konditorfargen opp etter sidene.
Fyll sprøyteposen halvfull med marengs. Dekk et stekebrett med bakepapir, og sprøyt forsiktig ut små marengs med god avstand i mellom.
Sett brettet nederst i ovnen, og skru temperaturen ned til 50 grader. La marengsene stå til de er helt tørre – dette kan ta opptil 3-4 timer.
Skru deretter av varmen, og la de kjøle seg ned en time inni ovnen. Dermed unngår du at de sprekker under avkjøling.
Oppbevares i lufttett boks.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn