vegetar
Indisk dal - vegetarisk linsegryte
Indisk linsegryte er en av de billigste middagene du kan ty til når lommeboka er skrapa. Dessuten er den både sunn, proteinrik, mettende, enkel, rask og skikkelig god!
![Indisk dal, vegetarisk linsegryte, med løk, linser og chili. Servert i blå skål, toppet med yoghurt, hakket koriander og fersk chili.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/1HgsLtopxkJocjyGNMvNIE/f1989272c1265650d96c8dc68c5a6a07/Indisk_dal_vegetarisk_linsegryte.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 stkgul løk
2 feddhvitløk
1 stkrød chili
1 ssolje til steking
3 tsrød currypaste
1 tsgurkemeie
1 tsmalt koriander
1 tsspisskummen
2 ssfinrevet ingefær
2 stkgulrøtter
1 bokshermetiske tomater
1 bokskokosmelk
6 dlrøde linser (ferdig kokte, og skylt)
1 stklime (kun saften)
1 tssalt (smak til)
Fremgangsmetode
Surr hakket løk og hakket hvitløk i litt olje i en gryte.
Ha i finhakket chili uten frø, currypaste, gurkemeie, malt koriander, spisskummen og revet ingefær, og rør godt sammen.
Tilsett hermetiske tomater og kokosmelk, og kok opp.
Ha i revet gulrot og la det småkoke i ca fem minutter. Ha i de ferdig kokte røde linsene og varm opp.
Smak til med limesaft, og eventuelt salt.
Servér med for eksempel hakket fersk koriander, fersk rød chili og yoghurt naturell.
Andre relevante oppskrifter
▆