Til hovedinnhold
vegetar

Saftig vegetarlasagne med aubergine og rosmarin

Har du lyst på en kjøttfri middag, er denne vegetarlasagnen med aubergine, rosmarin og masse deilig ridderost helt perfekt!

Saftig vegetarlasagne med aubergine og rosmarin

1t 40min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

2stkauberginer (små, skåret i tynne skiver)

1klypemaldonsalt

4ssolivenolje

8tstørket rosmarin

3tssalt

1tspepper

5stkpoteter (skrelt og skåret i tynne skiver)

200gRidderost

50gparmesan

Dette trenger du til sausen:

4ssolivenolje

1 og en halvstkfinhakket løk

2stkkinesisk hvitløk (finhakket)

8bokserhermetiske tomater (hele, avrent og knust i dørslag, ta vare på saften)

3tstørket oregano

3ssrødvin (kan sløyfes)

2tssukker

2tssalt

1tspepper

300glasagneplater (ca 12 plater)

Fremgangsmetode

Sett stekeovnen på 190 grader.
Legg aubergineskivene lagvis i et dørslag, strø litt maldonsalt på hver skive. La dem ligge slik i 15-20 minutter før du tørker av saltet.
Bland olivenolje, rosmarin, salt og pepper i en liten bolle. Pensle aubergineskivene på begge sider med blandingen, og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Bak dem i ovnen i 20 minutter på 190 grader. Følg nøye med så de ikke blir svidd.

Slik lager du sausen

Varm olivenolje i en kjele, surr løken i oljen til den er blank og myk, tilsett hvitløk mot slutten. Ha så i tomater + 4 dl av tomatsaften, oregano, (rødvin), sukker, salt og pepper. La sausen småkoke på middels varme i 20 minutter. Ta gryten av platen.
Legg potetskivene i kaldt vann i 5 minutter for å fjerne stivelse. Hell av vannet og klapp dem tørre med kjøkkenpapir.
Riv osten.
Legg lagvis i en stor ildfast form: tomatsaus (tynt lag), lasagneplater, tomatsaus (tynt lag), aubergineskiver, lasagneplater, potetskiver, tomatsaus (tynt lag). Gjenta rekkefølgen hvis du har mer igjen.
Topp med revet ridderost og parmesan.
Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i ovnen i 45 minutter. Ta av folien og stek videre i 15 minutter. La retten hvile i 5 minutter før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn