Til hovedinnhold

Jobb med mening

Anne-Marie Djupeng

Som bærekraftinfluenser i Obs Vinterbro jobber Anne-Marie Djupeng (27) blant annet med å redusere avfall.

Som bærekraftinfluenser i Obs Vinterbro jobber Anne-Marie Djupeng (27) blant annet med å redusere avfall. – Alle kan gjøre litt for å bidra til en bedre verden, sier hun.

Coop Øst har som mål å bli best i Coop når det gjelder bærekraft. Et av tiltakene er å utnevne dedikerte ildsjeler i butikker og varehus som jobber mot dette målet.

Rollen som bærekraftinfluenser passer Anne-Marie perfekt.

– Jeg er veldig opptatt av å sortere avfall hjemme, og har lenge tenkt at vi bør øke sorteringsgraden i Obs Vinterbro også. Nå selger vi matvarer som nærmer seg utløpsdato til redusert pris, og det har hatt stor effekt, sier hun.

Anne-Marie jobber i faghandelavdelingen, hvor b-varer tidligere ble kastet.

– Noe så enkelt som at merkelappen mangler gjør til at en god del klær og sko ikke kan selges. Jeg har fått i stand en ordning hvor vi donerer varer til gateteamet i Oslo, og til «Kafé med godhet», som er et tilbud til voksne trengende innen rus og psykiatri i Ski. I tillegg gir vi barneklær med mer til krisesenteret i Ås, forteller hun.

Gode formål

Gjennom donasjonene til «Kafé med godhet» har Anne-Marie blitt så engasjert at hun selv har blitt frivillig. Hver tirsdag møter hun opp på Kolbotn, ofte med bilen full av klær, sko og andre varer.

– Det føles godt å se at folk blir glade for varer som ellers ville blitt kastet. Dette er helt nye produkter i god kvalitet, og det er jo mye bedre at noen kan bruke dem, sier hun.

Anne-Marie fikk jobb i Obs Vinterbro i 2009, mens hun fortsatt gikk på ungdomsskolen.

– Den gangen var den en café her, og jeg begynte i oppvasken. Jeg fortsatte å jobbe her ved siden av skolen og studier, og i fjor fikk jeg fulltidsstilling som butikkmedarbeider i faghandelen, forteller hun.

– Jeg er veldig glad i å jobbe med mennesker, og miljøet i Obs Vinterbro er fantastisk godt, derfor trives jeg så godt. Jeg vet hva jeg kommer til hver dag, og det er deilig, legger hun til.

Glad for å bidra

Som bærekraftinfluenser oppfordrer Anne-Marie kollegene til å tenke mer på miljøet, og hjelper til med informasjon rundt sortering og avfallshåndtering.

– Hver måned legger jeg ut en sorteringsrapport i Facebook-gruppa til de ansatte, slik at alle kan se hvordan vi gjør det. Målet er en sorteringsgrad på hundre prosent, opplyser hun.

Anne-Maries familie og venner er godt kjent med hennes engasjement for bærekraft.

– Mange sier at det ikke spiller noen rolle hva lille Norge gjør, når de store landene i verden står for mesteparten av utslipp og forurensing. Da svarer jeg at det er bedre å gjøre noe enn ingenting. Jeg er stolt over å jobbe i et selskap som er så opptatt av dette temaet, og glad for at jeg kan være med og bidra. Jeg håper å kunne jobbe enda mer med bærekraft fremover, sier hun.

  • ▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
  • ▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn