Til hovedinnhold

Maria Aasbakk Eriksen og Iren Torkamanipour

Varehus: Obs Alnabru

Både Maria Aasbakk Eriksen (33) og Iren Torkamanipour (38) hadde egentlig helt andre karriereplaner, men trivdes så godt i butikk at de ble værende.

Både Maria Aasbakk Eriksen (33) og Iren Torkamanipour (38) hadde egentlig helt andre karriereplaner, men trivdes så godt i butikk at de ble værende. Begge har jobbet seg oppover til lederstillinger, og har aldri sett seg tilbake.  

Maria er opprinnelig utdannet hudpleier og negledesigner, mens Iren gikk reiselivslinja på høyskolen og drømte om å reise verden rundt. Begge hadde ekstrajobb i dagligvarebutikker ved siden av skolen, og har jobbet seg opp fra panterommet til lederstillinger. Iren er varehussjef i Obs Alnabru, den eneste kvinnen i en slik stilling i Coop Øst, mens Maria er salgssjef kasse/info samme sted. Iren ble ansatt av kjøpmann Tony Gabrielsen i hans butikk på Lillestrøm som 16-åring, samtidig som Christian Pedersen, som i dag er butikksjef i Coop Mega Matro. Tony har i mange år vært butikksjef i Coop Mega Bøler. 

– Vi tre går langt tilbake! Etter at Tony solgte seg ut ble jeg værende i samme lokale, først i Coop Mega og så i Kiwi. Læringskurven har vært innmari bratt til tider, men det er ved å bli kastet ut i nye ting at du lærer mest, fastslår hun.  

Ingen grenser 

Etter stadig mer ansvarsfulle stillinger i flere Coop Mega-butikker, fikk Iren ansvar for å åpne splitter nye Coop Mega Fjellhamar i 2019. 

– Det var utrolig gøy å få en slik mulighet! Det viser at alt er mulig i Coop Øst: Med klare mål og ambisjoner finnes det ingen grenser for hvor langt du kan nå, sier hun. 

Den første butikken Iren var sjef i hadde en omsetning på om lag 54 millioner kroner. Siden 2021 har hun vært varehussjef i Obs Alnabru, som har et budsjett på 226 millioner kroner i 2023. 

– Alt er større i Obs. Jeg er den eneste kvinnelige varehussjefen i de sju Obs-varehusene i Coop Øst, og det er kanskje fordi menn oftere tør å satse på stillinger med stort ansvar. Man må rett og slett ha litt guts i denne bransjen, og huske at de begrensningene som finnes er dine egne, påpeker Iren. 

Mer ansvar 

Iren og Maria ble først kjent da begge jobbet i Coop Mega Hagan. 

– Da Iren ble butikksjef i Coop Mega Fjellhamar, søkte jeg meg dit som frukt- og grøntansvarlig, fordi dette var en helt ny butikk som jeg kunne være med å bygge opp fra bunnen av, forteller Maria. 

Etter få måneder ble hun assisterende butikksjef. Neste steg i karrieren var å søke på stillingen som salgssjef i Obs Alnabru.  

– Jeg var klar for en endring og for å få mer erfaring og nye utfordringer i en ny kjede etter mange år i supermarked. Siden jeg kjente Iren fra før føltes det trygt å ta en slik utfordring, sier hun. 

– Det er gøy å prøve noe nytt, og Obs er en helt annen type kjede enn Coop Mega. Her har jeg mer ansvar og er leder for flere ansatte. Dette er en diger butikk med stor omsetning og veldig mange kunder, så her er det alltid god fart og det liker jeg, legger hun til. 

Maria sitter i ledergruppa i varehuset, men er like ofte å finne i kassa eller informasjonsskranken som på ledermøter. 

– Jeg er veldig glad for alle karrieremulighetene som finnes i Coop Øst. Jeg har deltatt på ledersamlinger med Nordnorsk Lederutvikling siden 2017, og setter stor pris på å ha en arbeidsgiver som har tro på sine ansatte og satser så sterkt på at vi skal utvikle oss. Jeg føler at ledelsen oppriktig ønsker at vi skal lykkes og klatre videre oppover, sier hun. 

Iren har en klar oppfordring til alle som går med en lederspire i magen: 

– Nyt tiden du bruker på å bygge opp erfaring og kompetanse, og vær engasjert og motivert i den stillingen du har til enhver tid, så vil den rette muligheten dukke opp når du er klar! 

Coop Øst SA:

Om Oss

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn