Til hovedinnhold

Beatrix Horvath

Butikk: Obs Bygg Nygårdskrysset

Da Beatrix Horvàth (42) ble ansatt i Coop Øst i 2016 kunne hun så lite norsk at Google ble hennes nærmeste følgesvenn.

Da Beatrix Horvàth (42) ble ansatt i Coop Øst i 2016 kunne hun så lite norsk at Google ble hennes nærmeste følgesvenn. Samme år ble hun kåret til Årets med­arbeider. I dag har Beatrix ansvar for verk­tøyavdelingen i Obs Bygg Nygårdskrysset og er i tillegg skiftleder.

– Jeg kommer fra Ungarn, og flyttet til Norge fordi mannen min jobbet her. Først hadde jeg en vaskejobb, men etter at vi fikk barn skjønte jeg at jeg måtte lære meg norsk. Jeg fikk en midlertidig jobb i en matbutikk hvor Ingar Bråthen i Obs Bygg Nygårdskrysset tilfeldigvis var kunde, forteller hun.

Beatrix spurte om jobbmuligheter og fikk til svar at «jeg ser hvordan du jobber – bare kom til oss du». Daværende varehussjef Berit Tuhus hadde også tro på Beatrix og ansatte henne sporenstreks.

– I begynnelsen gikk jeg rundt med telefonen og googlet alt kundene spurte om. Det var utfordrende, men førte til at jeg etter hvert lærte språket, sier hun.

Det tok ikke lang tid før Beatrix hadde full kontroll på hva alt fra vingemutter til kapp­ og gjærsag heter på norsk.

– Jeg har nok ikke verdens beste selv­tillit i utgangspunktet, så det at Coop Øst trodde på meg og ga meg en mulighet har betydd veldig mye. Nåværende varehus­sjef Glenn Roar Pedersen har alltid støttet, oppmuntret og stolt på meg og utfordret meg til å ta på meg stadig mer ansvar, sier hun.

Coop Øst SA:

Om Oss

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn