Til hovedinnhold

Fatma Can

Butikk: Extra Sofiemyr

Etter ett år i Norge søkte Fatma Can på alle butikkstillinger hun fant. Hun er takknemlig for at butikksjef Loganathan Sivasambu i Extra Sofiemyr tok sjansen på å ansette henne.

Fatma bor i Ski sammen med ektemannen, og begynte på norskkurs etter at hun flyttet til Norge.

– Da kurset var ferdig hadde jeg egentlig tenkt å begynne på videregående skole, men utsatte det i ett år for å jobbe og lære bedre norsk. Jeg søkte på stilinger overalt, og Logan ringte tilbake og ba meg komme på intervju, forteller hun.

I begynnelsen jobbet Fatma to dager i uka, men ett år senere er hun på plass minst fire dager hver uke.

– Jeg er så glad for at jeg fik denne jobben, jeg trives veldig godt og har kjempesnille kolleger. Logan og assisterende butikksjef Wafi Ben Moussa forstår meg alltid, og det gjør alt lettere for meg, spesielt i begynnelsen da jeg hadde problemer med språkkompetansen, sier hun.

For Fatma betyr det mye at sjefen har tro på henne.

– Det er ikke så lett å flytte til et nytt land med nytt språk og nye mennesker. Logans favorittuttrykk er: «Alt kan læres!», og det har hjulpet meg mye, det gjør at jeg får bedre selvtillit og føler meg bra, sier hun.

Fatma er født og vokste opp i en landsby i Kütahya i nærheten av Antalya i Tyrkia, og utdannet seg til barne- og ungdomsarbeider før hun flyttet til Norge.

Utdannelsen ble ikke godkjent i Norge, derfor måtte jeg søke andre typer jobber. Jeg hadde aldri jobbet i butikk før jeg kom til Extra Sofiemyr, men jeg liker det veldig godt. Jeg lærer mye nytt hver eneste dag, og elsker å prate med kundene. Heldigvis er jeg ikke sjenert, så jeg er aldri redd for å spørre hvis det er noe jeg ikke forstår, sier hun.

Fatma er ikke fremmed for tanken om å satse på en karriere i Coop Øst etter hvert.

– Jeg har fått med meg at det finnes gode muligheter til å bygge kompetanse internt, sier hun.

På fritiden trives Fatma best med å slappe av hjemme etter travle dager på jobb.

– Jeg pleier å handle litt når jeg har fri siden jeg er sliten når jeg kommer hjem fra jobb. Jeg pleier også å lese i notatbøkene mine fra jeg gikk på norskkurset for å bli enda bedre i norsk – jeg har stor interesse for å lære meg språket enda bedre. Mannen min ble født i Norge og snakker ikke så godt tyrkisk, så hjemme snakker vi begge språkene og lærer av hverandre, forteller hun.

Coop Øst SA:

Om Oss

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn