Til hovedinnhold

Petter Eriksen

Butikk: Extra Tune

Petter Eriksen (50) begynte som hjelpegutt i farens dagligvarebutikk som barn, og har stort sett vært i samme bransje siden.

På samme lag

Petter kom til Extra Tune som butikksjef høsten 2021 fra samme stilling i Extra Kråkerøy (Norsk Butikkdrift).

– Jeg har vært i bransjen lenge og tenkte at hvis jeg skal bytte arbeidsgiver var tiden inne. Jeg hadde hørt veldig mye bra om Coop Øst fra folk jeg kjenner som jobber her, og visste at de er opptatt av å ta godt vare på sine ansatte. For meg har det definitivt vært en opptur å komme til Coop Øst, forteller han.

Støtten fra driftsapparat og hovedkontor er en viktig faktor.

– Regionssjef Tore Løkkeberg er alltid tilgjengelig for oss, og når jeg ringer til hovedkontoret får jeg alltid hjelp, sier han.

Totalt har Extra Tune 26 ansatte.

– Vi har blitt en bra gjeng som har jobbet med å videreutvikle butikken, og jeg føler at vi har fått til mye. Jeg er opptatt av at vi er et lag, og at alle kan jobbe i alle avdelinger. Jeg synes det er ålreit å rullere litt slik at alle få innsyn i de ulike oppgavene, sier han.

 

Gått gradene

Da Petter vokste opp drev faren hans butikker i både Fredrikstad og Sarpsborg.

– Jeg var med ham på jobb fra jeg var 8-9 år gammel og hjalp til med forskjellige oppgaver. Jeg syntes det var veldig moro å være ekstrahjelp, forteller han.

Etter førstegangstjenesten tok Petter fagbrev som biloppretter, men valgte likevel å fortsette i dagligvarebransjen, blant annet i AKA, Ica, Maxi og NorgesGruppen.

– Jeg har selv gått gradene i bransjen, og det er en fordel i rollen som butikksjef. Jeg blir aldri lei av å møte mennesker, både kunder og kolleger. Det er det aller beste med jobben, fastslår han.

Petter bor med familien på et småbruk i Årum.

– Vi tilhører Fredrikstad kommune, men jeg er særping – jeg er blå og hvit i sjela, fastslår han.

Begge barna satser på håndverkerkarrierer: Datteren Ida (20) er elektrikerlærling, mens sønnen Elias (17) går bygg- og anleggslinja og drømmer om å bli rørlegger. Også pappa Petter trives når han jobber med hendene.

– Det er alltid nok å gjøre på et småbruk, og jeg koser meg når jeg snekrer eller hogger ved. På jobb er jeg tett på mennesker hele dagen, og da er det godt å koble av med musikk på øret og praktiske oppgaver i mitt eget tempo når jeg kommer hjem, sier han.

 

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn