Til hovedinnhold

Rekordstor utbetaling til medlemmene i Coop Øst

Rekord

Medlemmene i Coop Øst SA får i disse dager utbetalt 202,6 millioner kroner i kjøpeutbytte og oppsparte bonuser for 2023.

– Vårt formål er å skape medlemsnytte og verdi for våre medlemmer. I Coop er vi stolte over å være annerledesaktøren i bransjen, og spesielt når overskuddet skal deles og medlemmene får sitt kjøpeutbytte, sier administrerende direktør i Coop Øst, Gøril Joys Johnsen.

Det totale beløpet på 202,6 millioner kroner stammer fra medlemmenes handel i Coop Øst, handel i andre Coop-butikker, samt bonuser fra visse varegrupper og bonus fra samarbeidspartnere.

Fordelene til samvirkelagets medlemmer beløp seg til totalt 471 millioner kroner i 2023. I dette beløpet inngår 268 millioner i fordel gjennom året i form av besparelser fra rabattkuponger, medlemskupp og andre medlemsfordeler.

– Vi tror på deling med våre medlemmer, og sammen har hver og en bidratt til at vi kan betale ut nok et solid kjøpeutbytte, sier Johnsen.

Coop Østs butikker og varehus hadde i 2023 en omsetning på 8.855 millioner kroner, som er en vekst på 3 % mot 2022. 

Samvirkelaget er ved nyttår eid av mer enn 520.000 medlemmer. Hvert år utbetales det kjøpeutbytte og medlemsfordeler i januar, basert på det enkelte medlemmets handel gjennom kalenderåret. I 2023 fikk samvirkelaget 31 000 nye medlemmer.

 – Delingsøkonomi er populært, spesielt blant yngre. Det er gledelig at stadig flere ser verdien av å være Coop-medlem og som ønsker å bli medlem i Coop Øst. Mens andre kjeder utbetaler store summer til noen få rike familier deles vårt overskudd med våre medlemmer, avslutter Johnsen.

Coop Øst har gjennom de siste årene investert tungt i butikkporteføljen med etablering av nye butikker og oppgraderinger av eksisterende.

Pengene som nå er satt inn på den enkeltes medlemskonto forrentes, men skulle du ønske å ta de ut, gjøres dette enkelt på min medlemskonto, eller via Coop medlemsappen. Pengene kan også flyttes over på høyrentekonto i Coop, dettes løses samme plass.

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn