Til hovedinnhold

Aktuelt

I Coop Sørøst Samvirkelag

Her kan du lese om aktuelle nyheter i Coop Sørøst Samvirkelag.

Aktuelt Coop Sørøst SA Bilde 3 Anne Lise Berntsen. Bilde av medarbeider Anne Lise Berntsen med teksten: "Det er veldig fint å jobbe her, og et veldig sosialt og godt miljø hvor alle de ansatte kommer godt overens."

Vi er svært stolte av å ha åpnet dørene til Norges mest energi-innovative dagligvarebutikk!

Extra Dr. Munks gate i Porsgrunn tar i bruk banebrytende teknologi som sørger for rekordlavt energiforbruk og fleksible energiløsninger.

Se filmen her:

Nyetableringer er en tidkrevende prosess og denne etableringen er et resultat av godt samarbeid med Coop Norge Eiendom AS (CNE) som kjøpte tomten i 2018. Coop Sørøst ønsket å etablere en framtidsrettet butikk, hvor energieffektivitet og miljøhensyn var høyt prioritert. CNE som utbygger, tok utfordringen på strak arm og har vært en pådriver for å få dette meget krevende prosjektet i havn, sammen med Skanska som entreprenør.

Videre har eksperter fra både Skagerak Energi, Ohmia Retail, TrønderEnergi, NTNU, LEDE og Volue vært avgjørende for å få etablert den avanserte energiløsningen. Resultatet dokumenteres med sertifiseringen «Very Good» fra BREEAM som er en sertifiseringsordning for miljøvennlige bygg.

Selve butikken er bygget i heltre og er utstyrt med et solcelleanlegg på taket. Dette reduserer klimautslippene fra selve bygget med 40 prosent og gir et svært godt inneklima, sier Pål Edwards, eiendomssjef i Coop Sørøst.
Med satsningen på ny, energismart teknologi vil bygget bidra til 20 prosent redusert belastning på det lokale strømnettet, i tillegg til at butikken har halvert behovet for tilført strøm sammenlignet med en vanlig butikk.

Her i området er det noe begrenset kapasitet på strømnettet. Vi har derfor valgt løsninger innen blant annet kjøl og frys som medfører redusert belastning på strømnettet. Vi kommer også til å installere batteripakke som vil gjøre at butikken er selvforsynt med elektrisitet i de periodene strømnettet er overbelastet. Dette gjør at netteier vil slippe å bygge ut strømnettet, legger Edwards til.

Den nye butikken er ledet av butikksjef Katrine Pedersen som har lang fartstid i Coop.

Jeg har jobbet i Coop i 15 år, startet i meieriavdelingen på Obs Sørlandssenteret som 16 åring, og ble etter hvert ansvarlig for brød- og meieriavdelingen. I 2014 ble jeg tørrvaresjef, der jeg hadde det totale ansvaret for avdelingen og de 10 ansatte som jobbet i den. Jeg bestemte meg for å flytte østover til Porsgrunn for å komme nærmere familien. Jobbet ett år som butikksjef på Extra Tjølling, før jeg søkte på jobben som butikksjef på den nye butikken her på Hovenga. Jeg trivdes veldig som butikksjef i Larvik også, men det var en etablert butikk. Her har jeg vært med fra start og jeg har fått starte med blanke ark. Det er veldig gøy, sier Pedersen.

Pedersen var den heldige som ble valgt ut av de 300 som søkte jobben som ny butikksjef for Extra Dr. Munk. Hun har vært med på hele prosessen fra start til slutt, og er svært stolt av det ferdige produktet.

Jeg har alltid drømt om å bygge ny butikk. Jeg har syntes det har virket så spennende å være med på reisen fra start. Ikke minst er det ekstra stas at dette er flaggskipet til Coop i Norge.

Den nye butikksjefen er strålende fornøyd med tilbake- meldingene hun har fått siden åpningen i oktober 2022.

Det har gått bra og vi er veldig fornøyde. Vi får ofte tilbakemeldinger fra kunder som skryter av denne bærekraftige butikken vår, sier Katrine. Jeg tror mye av grunnen skyldes at den er så lys og romslig, og tilbakemeldinger fra naboene tilsier at den glir godt inn i omstendighetene og er ikke sjenerende.

Alt har gått som det skal, og vi har sett oss nødt til å ansette flere. Nå har det kommet inn tre ekstra ansatte. Vi er nå cirka 15 ansatte, kanskje litt mer med tilkallingsvikarene, sier hun.

En av de ansatte er Anne-Lise som stortrives i jobben som butikkmedarbeider i den nye butikken på Hovenga.

Jeg startet å jobbe her da vi åpnet i oktober og dette er min første jobb i Extra. Det er veldig fint å jobbe her, og et veldig sosialt og godt miljø hvor alle de ansatte kommer godt overens og gjerne tilbringer tid sammen utenfor jobb også. I tillegg liker jeg at butikken er så stor og lys, og at alt er så moderne og lett tilgjengelig.

Vi har store planer om å fortsette i den gode driven vi er i og ta godt vare på det sosiale og gode miljøet vi har her. Jeg tror det vil ha gode synergieffekter på hvordan kundenes opplevelse av butikken blir også, avslutter Katrine.

Coop Sørøst:

Coop Sørøst

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit