Slik bruker du opp rester av rømme og fløte
RestematHar du rester av rømme, fløte eller kefir i kjøleskapet? Ikke la dem gå til spille, de gjør nesten alt av bakst og kaker enda bedre. Dessuten er de supre å ha på lur til en kremet saus eller gryte!
Har du et halvt beger rømme eller en skvett fløte igjen er det bare å glede seg. Meierirester er gull å ha for hånden; de gjør nemlig kaker og vafler ekstra saftige og gode. Og har du créme fraîche kan du gjøre smaken på sauser og gryter enda bedre.
Slik oppbevarer du meieriprodukter
Meieriprodukter må oppbevares i kjøleskap, helst i originalemballasjen. Du kan fryse meieriprodukter, men vær klar over at rømme og créme fraîche endrer konsistens etter tining.
Bruk sansene før du kaster, best før-datoen betyr ikke nødvendigvis at produktet er dårlig etter. Så lenge det ikke smaker surt eller beskt, eller konsistensen har endret seg, kan du bruke meierirestene i maten. Men har produktet fått mugg eller gjær, må du kaste det.
Vi liker å bruke rester av rømme og fløte i både vafler, kaker og i middagsretter. Bare se her!