17. mai frokost
Gratulerer med dagen!På 17. mai liker vi å invitere til ekstra lange frokoster med alt som er godt! Her får du oppskrifter og tips til hjemmebakt focaccia, fløyelsmyk eggerøre, spekemat, rømmegrøt og deleretter som er perfekte å ta med til koldtbordet på 17. mai!

Godt utvalg og god tid
På selveste 17. mai liker vi å sitte lenge ved bordet, og kose oss med et utvalg av alt som er godt!
Focaccia hører med, hjemmelaget loff så klart, og gjerne kaldhevede rundstykker - de rører du bare sammen kvelden før, så slipper du å stå opp grytidlig selve dagen.
Finner du ikke helt tiden til å bake selv, mellom pussing av bunadssølv og stryking av dressbukser, har vi et utvalg nystekte brød i butikk!
Koldtbord er en perfekt løsning på 17. mai, og både fløyelsmyk eggerøre, spekemat, rømmegrøt, og hjemmelaget skagenrøre skal på bordet!
Skal du i spleiselag og vet ikke hva du skal ha med deg? Null stress! Vi har laget en samling med våre mest fargerike og delevennlige salater, deilige deleretter, og tapas som er enkle å tilberede og ta med seg.
Uansett om du er ute etter hjemmelaget bakst, spekemat, eggerøre til en hel haug, eller en enkel salat - vi har oppskriftene og tipsene for deg!
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
Skal du lage eggerøre til mange?
Fat med spekemat, skinke og røkelaks er klassikere til 17. mai-frokosten, og ikke noe er så godt som nylaget eggerøre ved siden av. Hvis du skal lage eggerøre til mange, kan det være smart å lage den i en kjele i stedet for i stekepanne.
Eggerøre til mange
Til 10 personer
10 egg
0,5 dl melk eller fløte
30 g smør
3 ss hakket gressløk
1 klype salt og pepper
- Pisk egg og melk (eller fløte) godt sammen.
- Smelt smøret i en stor kjele på middels varme til lav varme.
- Hell over eggeblandingen, og rør jevnlig med en slikkepott i ca. 5 minutter.
- Når eggerøren er blank, men ikke tørr, har du den over på et serveringsfat. Fordi den fortsatt er varm, kommer den til å stivne litt mer.
- Klipp over masse frisk gressløk, og smak til med salt og pepper til slutt.
Focaccia og loff til 17. mai frokosten
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
Spekemat på alle fat!
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
Småretter og tapas
Småretter og tapas er praktisk hvis dere blir mange til 17. mai-frokosten, og her er det egentlig bare fantasien som setter grenser.
Et skikkelig tapasbord med alt fra smørstekt scampi med hvitløk, til små kjøttboller i tomatsaus, sørger for at alle har noe de liker og er dessuten riktig så økonomisk hvis du ber hver gjest ta med sin favorittrett som kan deles.
Er du heldig tar gjestene med noe du aldri har smakt før, som kanskje kan bli en ny favoritt!