Til hovedinnhold

Oppdrettsfisk

Ansvarlighet

Fiskeoppdrett er en betydelig næring i Norge og antallet fisk er enormt. Det betyr at sykdom, skader og andre forhold kan påvirke velferden til et stort antall individer.

sjomat laks Oppdrettsfisk

Skader, sykdom og dødelighet

Alle produsenter må rapportere inn dødelighet til Mattilsynet. Sykdommer og dødsårsak blir også registrert og overvåket. Alle oppdrettere må ha en avtale med veterinærer og får veterinærbesøk minimum 6 ganger i året. Status for fiskehelse og -velferd presenteres i en årlig rapport fra Veterinærinstituttet.

Transport, avliving og slakt

All oppdrettsfisk blir bedøvet før avliving. Alle slakterier sørger for at fisken enten blir bedøvd automatisk eller manuelt hvis fisken ikke er blitt bedøvet av den elektriske bedøveren.

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit