Til hovedinnhold

Coop har et betydelig ansvar for at varer og tjenester vi kjøper blir produsert på en forsvarlig måte.

Bærekraft i Coop:

Bærekraft i Coop

Et ansvarlig Coop

Som en av landets største innkjøpere har vi i Coop et betydelig ansvar for at varer og tjenester vi kjøper blir produsert på en forsvarlig måte. Derfor stiller vi krav til våre leverandører basert på internasjonale konvensjoner. Det gjør vi fordi våre bærekraftsmål inkluderer alle verdikjeder som Coops innkjøp påvirker. Oppfølging av leverandørenes arbeid er helt avgjørende for å sikre at avtaler følges og felles mål oppfylles. Et ansvarlig Coop omfatter vårt arbeid med sosiale og miljø­messige krav, inkludert dyrevelferd. Mange av disse kravene er drevet frem av Coop selv og selvsagt i samarbeid med våre leverandører og samarbeidspartnere. I tillegg ligger det som en klar føring for Et ansvarlig Coop at vi alltid skal tilfredsstille alle lovkrav knyttet til åpenhet, innsikt og oppfølging.

Organisasjonen Etisk handel Norge, hvor Coop er medstifter, er en viktig plattform for samarbeidet rundt ansvarlige innkjøp. I stadig mer komplekse globale verdikjeder er informasjon om opprinnelse, forholdene for arbeidere og miljøpåvirkning viktig for at våre medeiere og kunder skal kunne ta gode valg. Vi i Coop skal derfor legge til rette for enda mer åpenhet. Ny teknologi, som vi allerede piloterer, vil gjøre dette arbeidet lettere for Coop og gi nyttig informasjon til kunder og medeiere.

Åpenhet om arbeidsforhold og miljøpåvirkning er avgjørende for vår troverdighet som en ledende handelsaktør, og er samtidig avgjørende for vår risikohåndtering. Vi skal i strategiperioden sørge for å oppfylle alle eksisterende og nye medlemsforpliktelser i Etisk handel Norge.

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn