Til hovedinnhold

Sjømat

Bærekraft

Fisk og annen sjømat er en viktig næringskilde for et stort antall mennesker verden over og vil bli enda viktigere i tiden som kommer.

Blåskjell

Fisk og annen sjømat er en viktig næringskilde for et stort antall mennesker verden over og vil bli enda viktigere i tiden som kommer. Dessverre er en stor andel av de globale fiskeressursene sterkt beskattet eller truet. Et levende hav er krever at fiskebestandene forvaltes forsvarlig. Derfor har Coop etablert en egen policy for fisk og sjømat som stiller krav til både arter og fangstmetoder vi aksepterer.

Vi følger anbefalinger fra forskningsmiljøer og miljøorganisasjoner og anbefaler produkter sertifisert av blant annet Marin Stewardhip Council (MSC) og Aquaculture Stewardship Council (ASC).

Tunfisk

Tunfisk er svært populært og er derfor utsatt for overfiske. Fangstmetodene som brukes i fiske etter tunfisk resulterer ofte i bifangst, det vil si at andre arter, som for eksempel hai og skilpadder, også ender i garnet. Coop stiller derfor krav til både fangstmetode og fangstområde for tunfisk. Videre krever vi at selskaper som selger tunfisk skal være medlem av ISSF (International Seafood Sustainability Foundation). Alle store fiskefartøyer som fanger tunfisk må registreres i ISSF Pro Active Vessel Register (PVR).

Vi har etablert en spennende løsning for sporing av tunfisken vi selger. Ved hjelp av blokkjede-teknologi (blockchain), sporer vi tunfisken helt ned til fiskefartøyet. Les mer om tunfisk og prøv sporingsløsningen her.

 

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit