Til hovedinnhold

Med matavfall og kloakk på tanken

Sirkulært

For biogass har Coop mål om 80 kjøretøy innen utgangen av 2024.

Nasjonal satsing på biogass

Coop ser nå på konkrete utrullingsplaner på nye drivlinjer på tvers av et stort antall av våre lokale underleverandører, rundt om i hele landet. Biogass er en av disse drivlinjene som har bidratt til store utslippsreduksjoner fra transportvirksomheten. For biogass har Coop mål om 80 kjøretøy innen utgangen av 2024.

Eksempel Trøndelag:

Sammen med selskapet Gasum etablerte Coop i 2021 en fyllestasjon for biogass ved Coop Norge SAs lager i Trondheim. Formålet er fossilfri transport både lokalt og på lengre ruter. Biogassen er lokalprodusert og laget på industrielt avfall fra blant annet fiskeindustrien og Norske Skog. Det har også blitt etablert en fyllestasjon ved Coop sitt hovedlager på Gardermoen.

Dette vil gi fossilfri transport mellom lagrene. For stasjonen i Trondheim ser Trondheim kommune på dette som en viktig etablering, både for lokalt næringsliv og for kommunens egne kjøretøy, og flere virksomheter i regionen vil benytte anlegget. Skal vi lykkes med en overgang til lavutslipps tungtransport, vil det kreve en helt annen infrastruktur enn vi har i dag, og Coop ønsker å bidra til fortgang i utviklingen. I 2023 fortsetter utrullingen av biogass kjøretøy i trøndelagsområdet, deriblant ved 3 splitter nye biogass lastebiler fra Coop sin underleverandør Fosen Transport. En annen leverandør, Kristiensen Transport har også en biogass bil i drift.

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn