Til hovedinnhold

Lag matpakken på forhånd

Tips til deg som vil lage matpakkelunsjen dagen før.

Er du lei av å stå og smøre matpakke om morgenen? Her er raske og enkle matpakketips som både barn, ungdom og voksne vil like.

Vi vil gjerne ha en matpakke som frister og metter, og det er flott hvis den er sunn i tillegg. Men det er noe med å stå der litt morgentrøtt og skulle være både kreativ og effektiv. Da er det fint med alt som er  Fort gjort.

Matpakketips!

▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Her er matpakketips som vi tror at både barn, ungdom og voksne vil like.

  • Wraps er digg og en fin måte å få i seg masse grønnsaker på. Smør en grov tortillalefse med most avokado, hummus, kremost eller cottage cheese – gjerne krydret med litt urter. Fyll på med salatblader, grønnsaker i staver – bruk de grønnsakene du liker og gjerne flere sorter som tomater, agurk, paprika og mais. Topp med sprø spirer eller dryss over solsikkekjerner eller pinjefrø for å få det litt knasende sprøtt. Pakk wrapen i plastfolie eller i en boks og sett den i kjøleskapet.
  • Vil du ha en ekstra saftig wrap kan du gjerne blande grønnsakene med en frisk dressing. Rør sammen naturell kesam med friske urter – bland gjerne forskjellige sorter. Smak til med salt og pepper og kanskje en liten skje sennep for ekstra smak. Denne kan også brukes som dipp hvis du har med friske grønnsaker i matboksen.
  • Kyllingsalat med pasta er salat som metter. Bruk gjerne grov pasta. Kyllingen kan du bytte ut med stekt laks eller røykelaks, reker, kjøttboller – gjerne vegetarboller, eller bare litt ekstra grønnsaker. Rør sammen 2 ss grønn pesto og 1 ½ dl creme fraiche. Vend pastaen i dressingen. Topp med kylling i biter og tomater, agurk eller andre grønnsaker. Dryss over ristede pinjekjerner. Frisk basilikum og revet sitronskall er ekstra godt på toppen. Sett det i en tett boks i kjøleskapet til dagen etter.
  • Frittata er en form for omelett. Du kan steke den i panne og skjære den i passende biter som du har med i matpakken. Du kan også steke den i muffinsformer. Disse holder seg i et par dager i kjøleskapet og kan også fryses. Se oppskriften under.
  • Chimichangas er gratinerte burritos og et helt lite middagsmåltid i seg selv. Lag en ekstra porsjon til middag og ha med resten i matpakken dagen etter. Se oppskriften under.
  • Kjøleskapsgrøt er superenkelt å lage, det er godt og mettende. Du blander bare ingrediensene i et glass med lokk og setter den i kjøleskapet. Neste morgen er den klar. Topp den sånn som du liker den best – med frukt og bær eller nøtter og honning. Se oppskriften under.