Til hovedinnhold

Knallgod salat på 1-2-3!

Kos

Det skal ikke mye ekstra til for å gjøre en vanlig salat om til rene gourmetmåltidet.

Kyllingsalat, pastasalat, avokadosalat eller kikertsalat – en god salat er en sikker vinner til både lunsj, middag og kvelds.

Med disse 5 enkle tipsene kan du få en hverdagslig salat til å føles som et festmåltid!

1. En god salat fortjener vinaigrette

En god salat fortjener en god vinaigrette som setter prikken over i-en.

En vinaigrette består av olje og eddik, hvor blandingsforholdet skal være 3 deler olje og 1 del eddik. Den er ofte smaksatt med urter, krydder og andre godsaker. Perfekt som dressing når du vil gi salaten litt mer smak!

Det finnes utallige variasjoner av deilige vinaigretter. Her er det bare å prøve seg frem til du finner din favoritt.

En enkel vinaigrette trenger ikke være mer komplisert enn å blande olivenolje med litt eddik (for eksempel balsamicoeddik), og smake til med litt salt og pepper. Du kan også tilsette noen hakkede urter, om du har det.

2. Salat trenger noe sprøtt

Enten det kommer i form av noen deilige cashewnøtter, sprø krutonger, ristede pinjekjerner eller sprøstekt bacon – en salat har alltid godt av noe sprøtt. Det hever både konsistensen og smaken på salaten.

Krutonger kan du enkelt lage selv: Kutt brødet først i terninger, vend brødterningene i en blanding av olivenolje, salt, pepper og finhakket hvitløk og spre dem ut på et stekebrett. Stek i ovnen i 10-15 minutter, og vend krutongene etter omtrent 6 minutter. Så er det bare å strø over salaten og knase i vei!

3. Spennende salat med fruktige overraskelser

På samme måte som sprø krutonger eller nøtter kan piffe opp konsistensen, er det utrolig hva noen fruktige overraskelser kan gjøre med smaksbildet i en salat.

Kutt opp noen biter mango, eple, appelsin eller melon og bland i salaten. Du vil raskt kjenne at det søte innslaget smaker kjempegodt sammen med grønnsakene og eventuelt kjøttet.

4. Grillede grønnsaker i salaten

Har du smakt forskjellen på en paprika eller en tomat før og etter at de har vært varmebehandlet? To vidt forskjellige smaker og vidt forskjellige konsistenser! Kalde er de crispy og friske i smaken, mens de plutselig har blitt myke og søte etter en tur på grillen.

Derfor er et godt tips å bruke begge deler i samme salat. Det gir en variasjon av smaker som står nydelig til hverandre, og dessuten er det morsomt at samme grønnsak kan ha to så forskjellige roller i den samme salaten.

5. Mettende salat med bønner og kikerter

Noen synes kanskje at en salat ikke er mettende nok til å være en middagsrett. Argumentene går på at det både er for lite karbohydrater og for lite proteiner i en vanlig salat med kun grønnsaker og litt kjøtt. En super løsning på dette er å bruke bønner og kikerter i salaten.

Ikke bare smaker det nydelig, salaten blir både mer mettende, og du får i deg masse av de næringsstoffene kroppen din trenger. Og best av alt – du trenger bare å åpne hermetikkboksen, skylle dem litt i kaldt vann og helle det oppi salaten. Enklere blir det ikke

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn