Til hovedinnhold

9 tips som gjør smoothie til din nye favoritt

Frukt og grønt

Det er ikke uten grunn at smoothie har blitt så populært som det har blitt. Ikke bare er det en supersmart måte å få i seg frukt og grønnsaker, det smaker også nydelig, friskt og godt.

Ikke bare mellommåltid

Smoothie er kanskje mest forbundet med et herlig mellommåltid av frosne eller friske bær blandet med yoghurt og juice. Det slukker tørsten og metter bra mellom slagene. Smakene er ofte søte og gode, og barn liker det like godt som voksne.

Men smoothie kan brukes til mye mer enn et mellommåltid. Og det trenger heller ikke være så komplisert.  Her er våre beste tips for en god smoothie-hverdag.

 1. Ferdig klar smoothie i fryseren

Er du av typen som liker å gjøre ting klart på forhånd? Eller synes du det er litt styrete å gjøre i stand en ny smoothie hver gang? Da er et godt tips å lage mye på én gang, for eksempel om du har tid til overs på en søndag.

Lag flere omganger av din favorittsmoothie, eller varier med flere varianter. Frys så ned smoothie-porsjoner i muffinsbrett. På denne måten er det bare å hive en porsjon i blenderen, og voilà – du har fersk smoothie når du trenger det.

 2. Slik blir smoothien perfekt til etter trening

Er du eller barna aktive og trener mye? Da er det viktig at restitusjonen blir best mulig, og smoothie er perfekt for dette.

En treningssmoothie bør inneholde en banan for raske karbohydrater som får opp energinivået. Den bør også inneholde ekstra yoghurt og cottage cheese slik at du får i deg de proteinene du trenger for bedre restitusjon. Bland i tillegg inn litt bær og jus, og du har en perfekt treningssmoothie.

 3. Gjør smoothien om til en fullverdig frokost

Mange drikker allerede smoothie til frokost, men tilsetter du denne ingrediensen har du plutselig en fullverdig frokost som holder deg i gang hele dagen.

Havregryn er nemlig genialt å ha i frokostsmoothien. På den måten metter smoothien mye mer enn hva du er vant til. Husk at konsistensen blir litt tykkere, så du må tilsette litt mer juice enn vanlig.  Dette er i tillegg en super måte å få barna til å spise havregryn.

 4. Eller lag smoothie med dette om du trenger å våkne om morgenen

Hæ? Kaffe og smoothie? Passer det sammen da?

Ja det gjør det faktisk, og det er skikkelig godt! Kan blant annet blandes med banan, melk eller yoghurt. Perfekt når du trenger en liten oppkvikker.

 5. Sørg for å få riktig konsistens

Noen liker smoothien fyldig, andre liker den rennende. Å få riktig konsistens på smoothien er heldigvis ikke vanskelig.

Liker du den fyldig, har du bare oppi litt ekstra yoghurt. Liker du den rennende, heller du bare oppi litt ekstra juice. Husk å tilsett litt og litt til du er fornøyd.

 6. Gjør smoothien til en nydelig dessert

Det finnes få ting som er så søtt og friskt som en nydelig smoothie med masse deilig frukt. Da er det ikke rart at smoothie gjør seg perfekt som is.

Enten du har en iskremform eller bruker et muffinsbrett eller plastikk-kopper som du stikker en pinne i, er det er lett å lage i stand is av smoothie. Husk bare å bruke litt ekstra yoghurt og ikke noe juice, slik at konsistensen blir ekstra kremet.

 7. Sett prikken over i-en med dette

Det skal faktisk ikke så mye til for å heve smoothien din til nye høyder. Noen få ingredienser kan nemlig gjøre underverker.

Litt krydder eller urter i smoothieblandingen er nemlig supergodt. Prøv med litt kanel eller kardemomme, eller kanskje mint eller koriander. Du vil garantert bli overrasket.

 8. Dette gjør du med restene

Det har en tendens til å bli litt rester til overs når man lager smoothie. Dette trenger absolutt ikke å gå i søpla. Å ta vare på det til senere er jo så enkelt!

Putt bare restene i et isbitbrett og legg det i fryseren. Da har du små isbiter du kan putte oppi neste smoothiekreasjon.

 9. Rengjør blenderen på 1,2,3

Til slutt så var det dette med rengjøring. Hvordan skal man unngå å bruke masse tid og krefter på å rengjøre blenderen?

Å rengjøre blenderen er superenkelt. Fyll den litt mer enn halvfull med vann etter du har brukt den, tilsett oppvaskmiddel og kjør blenderen i omtrent 10 sekunder. Hell ut vannet og skyll vekk såpen, og vipps så har du en ren blender som er klar for nye oppgaver.

▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn