Hvilken potet passer til hva?
PoteterPoteter er poteter, tenker du kanskje, men det er faktisk stor forskjell på kokefaste og melne sorter. Bruk dem riktig og få det beste ut av hver rett.
Melne poteter:
Melne poteter koker lettere i stykker, men til gjengjeld er de luftige og myke. Perfekt til potetmos, stappe eller ovnsbakte retter. De suger også til seg smaker bedre enn kokefaste poteter, noe som gjør dem ideelle i gryter og supper.
Kokefaste poteter:
Kokefaste poteter passer like godt til gryter og salater som til ovnsbaking, supper eller fries. De sprekker ikke, holder seg pene på tallerkenen og egner seg også godt til restemat, siden de tåler oppvarming uten å miste formen.
▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
