Slik koker du pasta
MiddagsdiskenAlle kan koke pasta, men vet du hvordan du koker den perfekt? Her er Chef Safinas beste tips.

Bruk rikelig med vann og salt
Tommelfingerregelen er én liter vann og én god teskje salt per 100 g pasta. Kok til pastaen har litt tyggemot- stand (al dente), og smak mot slutten av koketiden. Husk at pastaen fortsetter å koke når den blandes med sausen, så ta den gjerne litt før den er helt ferdig.
Ta vare på pastavannet
Stivelsen i vannet gjør underverker for sausen – den blir jevnere, fyldigere og får en silkemyk konsistens. Bruk en kjøkkenklype eller hullsleiv til å løfte pastaen direkte over i sausen i pannen. Tilsett litt og litt pasta- vann og vend inn til du får den konsistensen du ønsker.
Ikke overkok!
Følg med på tiden og smak deg fram mot slutten. Pastaen skal være al dente – med litt tyggemotstand.
Hovedreglene:
- 100 g tørr pasta per person (til hovedrett)
- 1 liter vann per 100 g pasta
- 1 god teskje salt per liter vann (7–10 g)
▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆