Til hovedinnhold
boller og søt gjærbakst

Fastelavnsboller med tre typer kremfyll

Det beste med fastelavnssøndag er at du kan mumse i deg fastelavnsboller. Og i år blir det tre kremfyll med sjokolade, jordbær og vanilje. Kan det bli bedre?

Fastelavnsboller med 3 typer kremfyll servert på grå tallerken, med grått kjøkkenhåndkle under. Antikk sikt med melis ved siden av.

10min / 2t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

12 porsjoner

Bolledeig:

500ghvetemel

2 og en halvdlhelmelk

25gfersk gjær

75gsukker

1tsmalt kardemomme

en fjerdedeltssalt

1stkegg

75gromtemperert smør i terninger

1stkegg (til pensling)

Kremfyll:

6dlkremfløte

3tssukker

1tsvaniljepulver

1kurvbringebær

1sskakao

1dæsjmelis

Fremgangsmetode

Boller

Bland alle de tørre ingrediensene til gjærdeigen i en bakebolle.
Varm melken til den er lunken, helst ikke over 30 grader. Smuldre gjæren i melken og bland godt ut.
Hell dette over i det tørre sammen med egget og la deigen elte i 7-10 minutter. Ha i litt mer melk om deigen virker for fast, og litt mer mel om den virker for klissete.
Når deigen er smidig tilsetter du romtemperert smør og elter videre til alt er innarbeidet, ca. 5-10 minutter.
Dekk til bakebollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse, ca 60 minutter. Strø litt mel på benken og hvelv deigen ut. Del i ca. 12 like store emner, og trill fine og runde boller.
Legg dem med litt mellomrom på to stekebrett kledd med bakepapir. Dekk til brettene med et klede og la bollene heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
Pensle til slutt bollene med et sammenpisket egg.
Stek bollene midt i ovnen ved 225 grader på over- og undervarme i 10-12 minutter, eller til de er gylne på toppen. Stek et brett av gangen, da det er viktig at brettet står midt i ovnen for at de skal bli jevnt stekt.
La bollene avkjøles på rist. I mellomtiden kan du lage fyllet.

Fyllet

Stivpisk kremfløte og sukker. Kremen bør være fast for å ikke flyte utover når du klemmer bollene sammen, men pass på å ikke piske kremen for lenge!
Fordel kremen i tre bakeboller. Tilsett vaniljepulver i den ene, kakao i den andre og lettmoste bringebær i den siste bollen.
Når bollene er avkjølte deler du dem i to på langs og fordeler en raus mengde krem i hver. Sett på ”lokket” og klem forsiktig sammen. Dryss til slutt litt melis over gjennom en finmasket sil, og server bollene!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit