boller og søt gjærbakst
Glutenfrie fastelavnsboller
Luftige glutenfrie fastelavnsboller med myk pisket krem og søtt syltetøy - her er det bare å finne frem kjøkkenmaskinen, og glede seg til fastelavnssøndag!

14min / 2t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
Glutenfrie boller:
1 begerkesam
3 dlvann
50 gfersk gjær
2 ssfiberhusk
3 ssjyttemel
en halv tssalt
1 og en halv dlsukker
1 tsmalt kardemomme
6 ssrapsolje
1 pkSemper fin mix
1 stkegg
Krem og fyll:
3 dlkremfløte
2 sssukker (eller melis)
2 dlbringebærsyltetøy (eller ditt favorittsyltetøy)
2 ssmelis (til pynt)
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ca. 13 boller, avhengig av størrelse.
Glutenfrie boller
Varm opp kesam og vann i en kjele til blandingen er "fingervarm". Ta kjelen fra platen og rør inn gjær.
Ha fiberhusk, jyttemel, salt, sukker og kardemomme i en kjøkkenmaskin. Tilsett den lune gjærblandingen, og olje. Kjør sammen, og tilsett Semper fin mix til en jevn deig.
Elt deigen i ca. 5 min. Ikke tilsett for mye mel, da kan bollene fort bli for kompakte.
Dekk bakebollen med plast, og hev deigen i 30 min et lunt sted.
Dypp hendene i kaldt vann og form deigen til boller.
Legg bollene på et bakepapirdekket stekebrett, dekk til, og la etterheve i ca. 45 minutter.
Pensle bollene med sammenpisket egg, og stek midt i ovn ved 225 °C i ca. 14 min, eller til bollene er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist.
Krem og fyll
Pisk kald kremfløte sammen med sukker til en myk krem.
Del bollene i to, og fyll bunnen med syltetøy, deretter pisket krem. Sett på den andre halvdelen av bollen, og dryss over litt melis.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆