brød og bakst
Hjemmelagede bagels
Hjemmelagede bagels er perfekt til julefrokosten eller julelunsjen, og er nydelig servert med alt fra røkelaks til ribberull.

40min / 2t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
1 porsjoner
Deig:
500ghvetemel
1posetørrgjær
2sssukker
1tssalt
3dllunkent vann
Koking:
3lvann
3sssukker
Topping:
5sshavregryn
5ssfrø og kjerner
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ca. små 14 bagels, avhengig av størrelse.
Deig
Bland hvetemel, tørrgjør, sukker og salt i en bolle.
Tilsett lunkent vann og elt til en smidig deig, ca. 8 minutter for hånd, eller 5 minutter i en kjøkkenmaskin.
Dekk til og la heve i en time.
Del deigen i like store emner, ca. 80 gram per emne.
Form dem til boller, og stikk ut et hull i midten av hvert emne.
Lag nye bagels av hullene du stikker ut.
Etterhev under et klede i 20 minutter.
Koking
Kok opp vann og sukker i en stor kjele.
Legg bagelsene forsiktig i vannet, 2-3 om gangen, og kok i 1 minutt på hver side.
Bruk en hullsleiv til å løfte dem forsiktig over på et stekebrett med bakepapir.
Topp bagelsene med ønsket topping rett etter koking.
Steking
Forvarm ovnen til 220 °C, over- og undervarme.
Stek bagelsene midt i ovnen i 20-25 minutter, til de er gylne. Avkjøl på rist.
Tips!
Bagels kan fint fryses ned! Avkjøl helt etter steking, pakk i lufttett emballasje, og frys ned. Tin i romtemperatur.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
