Til hovedinnhold
brød og bakst

Hjemmelagede bagels

Hjemmelagede bagels er perfekt til julefrokosten eller julelunsjen, og er nydelig servert med alt fra røkelaks til ribberull.

Hjemmelagede bagels med frø og kjerner, servert i kurv med grønt kjøkkenhåndkle. En bagel er servert med eple, ribberull og rødkål.

40min / 2t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

1 porsjoner

Deig:

500ghvetemel

1posetørrgjær

2sssukker

1tssalt

3dllunkent vann

Koking:

3lvann

3sssukker

Topping:

5sshavregryn

5ssfrø og kjerner

Fremgangsmetode

Oppskriften gir ca. små 14 bagels, avhengig av størrelse.

Deig

Bland hvetemel, tørrgjør, sukker og salt i en bolle.
Tilsett lunkent vann og elt til en smidig deig, ca. 8 minutter for hånd, eller 5 minutter i en kjøkkenmaskin.
Dekk til og la heve i en time.
Del deigen i like store emner, ca. 80 gram per emne.
Form dem til boller, og stikk ut et hull i midten av hvert emne.
Lag nye bagels av hullene du stikker ut.
Etterhev under et klede i 20 minutter.

Koking

Kok opp vann og sukker i en stor kjele.
Legg bagelsene forsiktig i vannet, 2-3 om gangen, og kok i 1 minutt på hver side.
Bruk en hullsleiv til å løfte dem forsiktig over på et stekebrett med bakepapir.
Topp bagelsene med ønsket topping rett etter koking.

Steking

Forvarm ovnen til 220 °C, over- og undervarme.
Stek bagelsene midt i ovnen i 20-25 minutter, til de er gylne. Avkjøl på rist.

Tips!

Bagels kan fint fryses ned! Avkjøl helt etter steking, pakk i lufttett emballasje, og frys ned. Tin i romtemperatur.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen