Til hovedinnhold
brød og bakst

Runde knekkebrød

Sprø, hjemmebakte knekkebrød med fint og grovt mel er godt til frokost med favorittpålegget på, eller til ostefatet med litt spennende marmelade ved siden av.

Runde knekkebrød stablet på bord, og servert til blåmuggost, marmelade, ferske fiken og urter.

10min / 1t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

1 porsjoner

300ghvetemel

220gfin sammalt hvete (fin)

260ggrov sammalt hvete

1pktørrgjær (rørt ut i 1 ss vann)

1tssalt

5dlvann

Fremgangsmetode

Oppskriften gir ca. 20 knekkebrød, avhengig av størrelse.
Bland mel, gjær og salt i en bakebolle. Elt deretter inn fingervarmt vann. Dekk bakebollen med plast.
La deigen heve i ca. 1 time til minst dobbel størrelse.
Ha deigen på et melet bakebord og del den i 20 like store emner.
Kjevle runde, tynne leiver. Stikk ut et hull i midten med et glass eller lignende. Etterhev i ca. 15 min.
Prikk med en gaffel eller spisepinne.
Stek knekkebrødene midt i ovnen ved 225 °C i 7 min.
La dem deretter tørke ved 100 °C til de er helt sprø.
Avkjøl på rist.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen