brød og bakst
Runde knekkebrød
Sprø, hjemmebakte knekkebrød med fint og grovt mel er godt til frokost med favorittpålegget på, eller til ostefatet med litt spennende marmelade ved siden av.

10min / 1t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
1 porsjoner
300ghvetemel
220gfin sammalt hvete (fin)
260ggrov sammalt hvete
1pktørrgjær (rørt ut i 1 ss vann)
1tssalt
5dlvann
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ca. 20 knekkebrød, avhengig av størrelse.
Bland mel, gjær og salt i en bakebolle. Elt deretter inn fingervarmt vann. Dekk bakebollen med plast.
La deigen heve i ca. 1 time til minst dobbel størrelse.
Ha deigen på et melet bakebord og del den i 20 like store emner.
Kjevle runde, tynne leiver. Stikk ut et hull i midten med et glass eller lignende. Etterhev i ca. 15 min.
Prikk med en gaffel eller spisepinne.
Stek knekkebrødene midt i ovnen ved 225 °C i 7 min.
La dem deretter tørke ved 100 °C til de er helt sprø.
Avkjøl på rist.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
