dessert og søtt
Panna cotta med mangosaus
Vi snakker vaniljepudding smooth som silkesnø med en saus gul som påskekyllinger – kan det bli mer påske enn panna cotta, egentlig?
30min / 4t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
3 stkplater gelatin
en halv stkvaniljestang
1 og en halv sssukker
2 dlfløte
2 dlkulturmelk, hel
Mangosaus:
en halv dlvann
1 og en halv sssukker
1 stkmoden mango
sitron (1-2 ts eller mer)
Fremgangsmetode
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann, minst 5 minutter.
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Gni frøene sammen med litt av sukkeret. Ha dette, resten av sukkeret, den tomme vaniljestangen og fløten i en liten kasserolle. Kok opp under omrøring til sukkeret er løst opp. Avkjøl fløten litt.
Klem ut vannet fra gelatinplatene og inn i fløteblandingen til de er oppløst.
Avkjøl blandingen enda mer, til den er lunken, før kulturmelken røres inn (er væsken for varm skiller surmelken seg).
Fjern vaniljestangen og hell over i passende serveringsglass. Sett kjølig i minst 4 timer.
Mangosaus
Kok opp vann og sukker til sukkeret er oppløst. Avkjøl.
Skjær mango i biter og bruk stavmikser eller blender til å mose fruktbitene sammen med sukkerlaken. Smak til med sitron.
Hell mangosausen over panna cottaene ved servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆