torsk
Grønn fiskegrateng med lettsaltet torsk, erter og spinat
Alle liker fiskegrateng - særlig når den er så sprø på toppen, luftig i midten og full av så mange gode smaker som denne.

45min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
50gsmør (+ mer til topping)
4sshvetemel
3dlmelk (evt. mer hvis nødvendig)
3stkegg
4sscrème fraîche
en halvtssalt
en halvtsnykvernet pepper
en fjerdedeltsrevet muskat
500glettsaltet torskefilet
400gfrosne erter
1posebabyspinat
1håndfullbrødrasp (eller panko)
3stilkerpersille (til topping)
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 190 grader.
Start med å lage hvit saus til fiskegratengen. Smelt smøret og rør inn hvetemelet. Spe på melken litt etter litt og visp ut klumpene. La sausen tykne og koke i 3-4 minutter. Sett til side.
Skill eggene. Visp inn eggeplommene i den hvite sausen sammen med crème fraîche, salt, pepper og muskat.
Stivpisk eggehvitene i en helt ren bolle. Vend det forsiktig inn i den hvite sausen.
Skjær fisken i mindre biter og bland dem inn i den hvite sausen. Fisken trenger ikke å kokes på forhånd. Tilsett erter og spinat.
Fordel massen i en ildfast form og strø panko over. Smuldre gjerne litt ekstra smør på toppen før steking, eller skjær tynne skiver av kaldt smør med en ostehøvel.
Fiskegratengen stekes på nederste rille i ovnen i 40-45 minutter, eller til toppen er gyllen. La fiskegratengen hvile i 5-10 minutter før servering slik at den får satt seg.
Fiskegrateng serveres gjerne med råkost av gulrot og kokte poteter!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆