Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Grønn fiskegrateng med masse godsaker

Alle liker fiskegrateng - særlig når den er så sprø på toppen, luftig i midten og full av så mange gode smaker som denne.

fiskegrateng-pa-tallerken-hovedbilde.jpg

50min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

50gsmør (+ mer til topping)

4sshvetemel

3dlmelk (evt. mer hvis nødvendig)

3stkegg

4sscrème fraîche

en halvtssalt

en halvtsnykvernet pepper

en fjerdedeltsrevet muskat

500glettsaltet torskefilet

400gfrosne erter

1posebabyspinat

1håndfullbrødrasp (eller panko)

3stilkerpersille (til topping)

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 190 grader.
Start med å lage hvit saus til fiskegratengen. Smelt smøret og rør inn hvetemelet. Spe på melken litt etter litt og visp ut klumpene. La sausen tykne og koke i 3-4 minutter. Sett til side.
Skill eggene. Visp inn eggeplommene i den hvite sausen sammen med crème fraîche, salt, pepper og muskat.
Stivpisk eggehvitene i en helt ren bolle. Vend det forsiktig inn i den hvite sausen.
Skjær fisken i mindre biter og bland dem inn i den hvite sausen. Fisken trenger ikke å kokes på forhånd. Tilsett erter og spinat.
Fordel massen i en ildfast form og strø panko over. Smuldre gjerne litt ekstra smør på toppen før steking, eller skjær tynne skiver av kaldt smør med en ostehøvel.
Fiskegratengen stekes på nederste rille i ovnen i 40-45 minutter, eller til toppen er gyllen. La fiskegratengen hvile i 5-10 minutter før servering slik at den får satt seg.
Fiskegrateng serveres gjerne med råkost av gulrot og kokte poteter!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit