fisk og sjømat
Ovnsbakt torsk i hvit saus
Ovnsbak torsk, supplert med grønnsaker og gratinert med hvit saus, blir fort en hverdagsfavoritt.
![Ovnsbakt torsk i hvit saus i en hvit ildfast form, servert med sitronbåter](/assets/contentful/b26eki8n3vte/6ftyyjn2c6b3b2oSW9uabf/fc2db78d525c5186d58302e7e3685254/oppskrift-pa_ovnsbakt-torsk-i-hvit-saus.png?preset=medium&dpr=2&q=75)
20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 posehvit saus
7 dlmelk
1 ssdijonsennep
en halv stksitron
1 buntpersille
1 pkfrosne grønnsaker
400 gtorskefilet
4 porsjonerEvt. kokte poteter som tilbehør
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 200 °C.
Lag 1 pose hvit saus med 7 dl melk etter anvisning på pakken.
Rør inn 1 ss dijonsennep, saft og revet skall fra 0,5 sitron og hakket persille.
Del 400g torskefilet i mindre biter og legg i en ildfast form. Fordel 1 pose frosne grønnsaker rundt og hell over sausen.
Stek i ovnen i ca. 20 minutter, eller til torsken er akkurat gjennomstekt.
Server gjerne med kokte poteter, frisk persille og sitron.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆