torsk
Grønn fiskegrateng med lettsaltet torsk, erter og spinat
Alle liker fiskegrateng - særlig når den er så sprø på toppen, luftig i midten og full av så mange gode smaker som denne.
45min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
50 gsmør (+ mer til topping)
4 sshvetemel
3 dlmelk (evt. mer hvis nødvendig)
3 stkegg
4 sscrème fraîche
en halv tssalt
en halv tsnykvernet pepper
en fjerdedel tsrevet muskat
500 glettsaltet torskefilet
400 gfrosne erter
1 posebabyspinat
1 håndfullbrødrasp (eller panko)
3 stilkerpersille (til topping)
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 190 grader.
Start med å lage hvit saus til fiskegratengen. Smelt smøret og rør inn hvetemelet. Spe på melken litt etter litt og visp ut klumpene. La sausen tykne og koke i 3-4 minutter. Sett til side.
Skill eggene. Visp inn eggeplommene i den hvite sausen sammen med crème fraîche, salt, pepper og muskat.
Stivpisk eggehvitene i en helt ren bolle. Vend det forsiktig inn i den hvite sausen.
Skjær fisken i mindre biter og bland dem inn i den hvite sausen. Fisken trenger ikke å kokes på forhånd. Tilsett erter og spinat.
Fordel massen i en ildfast form og strø panko over. Smuldre gjerne litt ekstra smør på toppen før steking, eller skjær tynne skiver av kaldt smør med en ostehøvel.
Fiskegratengen stekes på nederste rille i ovnen i 40-45 minutter, eller til toppen er gyllen. La fiskegratengen hvile i 5-10 minutter før servering slik at den får satt seg.
Fiskegrateng serveres gjerne med råkost av gulrot og kokte poteter!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆