torsk
Juletorsk med ertestuing og hasselnøttsmør
Fersk torsk er lett og deilig julemat, og det er ekstra godt med sprøstekt spekeskinke, grønn ertestuing, ovnsbakte grønnsaker og hasselnøttsmør til!
1t 10min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
800 gtorskefilet
3 sssmør
1 klypesalt og pepper
8 skiverspekeskinke
Ovnsbakte grønnsaker:
600 gpoteter
1 stkrødløk
2 stkpastinakk
1 stkeple
4 feddhvitløk
1 stksitron
2 ssolje
3 sssmør
Ertestuing:
500 gfrosne erter
2 feddhvitløk
3 sssitronsaft
1 nevemynte
en halv dlmatfløte
1 klypesalt og pepper
Hasselnøttsmør:
200 gmeierismør
1 dlhasselnøtter
2 sssoyasaus
Fremgangsmetode
Del poteter, rødløk og pastinakk i båter og legg dem i en ildfast form. Fordel grovhakket hvitløk og saften av 1 sitron over. Vend inn olje og smør i biter. Stek det i ovnen på 200 grader i ca. 45 minutter. Vend inn eplebåter etter 30 min.
Legg fisken i en ildfast form. Fordel smøret over torsken, krydre med salt og pepper. Stek fisken i ovnen på 180 grader i ca. 20 min.
Tin ertene og ha i alle ingrediensene utenom fløte. Kjør det glatt med stavmikser. Ha i fløte til slutt og kjør det så kremete du ønsker den. Smak til med salt og pepper.
Smelt 200 gram smør i panne og vend inn grovdelte hasselnøtter. Ha i soyasaus og bland alt godt.
Legg spekeskinken på en stekeplate og stek den i ovnen på 200 grader i noen minutter til den blir sprø.
Server juletorsken med ovnsbakte poteter, ertekrem og nøttesmør. Topp gjerne med ekstra mynte.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆