Stekt torsk med spenstig chorizosalsa og blomkålpuré
Stekt torsk er en flott og delikat fisk å servere til gjester. Serverer du den i følge med vår småfrekke chorizosalsa og hjemmelagede blomkålpuré skal du ikke se bort fra at det blir stående ovasjoner!

45min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Stekt torsk:
800glettsaltet torsk (med skinn)
4feddhvitløk (lett knust)
1sssolsikkeolje til steking
2sssmør til steking
en fjerdedeltspepper
Chorizosalsa:
2ssristede pinjekjerner
2ssExtra virgin olivenolje
100gchorizopølse ( speket, i små biter)
2stksjalottløk (finhakket)
6stktørkede aprikos ( i små biter)
1sssherryeddik
2feddfinhakket hvitløk
2stilkerfersk timian (grovhakket)
1sssitronsaft
en fjerdedeltsflaksalt
Blomkålpuré og stekt blomkål:
1stkblomkålhode
1stkpotet (i terninger)
2feddhvitløk
en halvdlmatfløte
2ssExtra virgin olivenolje
1sssitronsaft
en halvtssalt
en fjerdedeltsnykvernet pepper
1sssmør til steking
1klypesalt og pepper