torsk

Torsk med chilismør og stuede gulrøtter

Det er morsomt med torsk. Den magre og milde fisken tåler en trøkk og lar seg ikke overskygge av chili, soya og ingefær med mye smak.

Torsk med chilismør og stuede gulrøtter, grønne urter og gulrøtter i tynne skiver servert på lys tallerken på hvitt bord med hvit serviett ved siden av.

30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

800gtorskefilet

1tssalt

Chilismør:

100gmeierismør

en halvstkfinhakket grønn chili

4sssoyasaus

Stuede gulrøtter:

400ggulrøtter

2dlfløte

2dlmelk

2cmingefær

1 og en halvssmaisenna

1tssitronsaft (smak til)

Fremgangsmetode

Salt torsken og bak den i ovnen på 150 °C i 15 minutter.

Chilismør

Smelt smøret til det blir nøttebrunt, ha i chilien og trekk det til side.
Tilsett soyasaus og la smøret trekke smak.

Stuede gulrøtter

Kok gulrøttene og skjær dem i terninger.
Kok opp fløte, melk og ingefær, og jevn blandingen med maisenna rørt ut i litt vann.
Spe med litt mer melk hvis sausen blir for tykk.
Vend inn de kokte gulrøttene.
Smak gjerne sausen til med litt sitronsaft.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit