torsk
Torsk med chilismør og stuede gulrøtter
Det er morsomt med torsk. Den magre og milde fisken tåler en trøkk og lar seg ikke overskygge av chili, soya og ingefær med mye smak.
30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
800 gtorskefilet
400 ggulrøtter
100 gmeierismør
en halv stkfinhakket grønn chili
4 sssoyasaus
2 dlfløte
2 dlmelk
2 cmingefær
1 og en halv ssmaisenna
Fremgangsmetode
Salt torsken og bak den i ovnen på 150 °C i 15 minutter.
Kok gulrøttene og skjær dem i terninger.
Smelt smøret til det blir nøttebrunt, ha i chilien og trekk det til side.
Tilsett soyasaus og la smøret trekke smak.
Kok opp fløte, melk og ingefær, og jevn blandingen med maisenna rørt ut i litt vann.
Spe med litt mer melk hvis sausen blir for tykk.
Vend inn de kokte gulrøttene.
Smak gjerne sausen til med litt sitronsaft.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆