torsk
Torsk med chilismør og stuede gulrøtter
Det er morsomt med torsk. Den magre og milde fisken tåler en trøkk og lar seg ikke overskygge av chili, soya og ingefær med mye smak.
30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
800 gtorskefilet
1 tssalt
Chilismør:
100 gmeierismør
en halv stkfinhakket grønn chili
4 sssoyasaus
Stuede gulrøtter:
400 ggulrøtter
2 dlfløte
2 dlmelk
2 cmingefær
1 og en halv ssmaisenna
1 tssitronsaft (smak til)
Fremgangsmetode
Salt torsken og bak den i ovnen på 150 °C i 15 minutter.
Chilismør
Smelt smøret til det blir nøttebrunt, ha i chilien og trekk det til side.
Tilsett soyasaus og la smøret trekke smak.
Stuede gulrøtter
Kok gulrøttene og skjær dem i terninger.
Kok opp fløte, melk og ingefær, og jevn blandingen med maisenna rørt ut i litt vann.
Spe med litt mer melk hvis sausen blir for tykk.
Vend inn de kokte gulrøttene.
Smak gjerne sausen til med litt sitronsaft.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆