Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Vilt god hvit bacalao med safran

Skal du ha mange gjester er bacalao genialt å servere. Denne hvite bacalaoen smaker så godt at du må huske å lage mye!

Vilt god hvit bacalao med safran

45min / 12t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

400gklippfisk (filet/loin)

1dlolivenolje

1stkgul løk

4feddhvitløk

1stkrød chili

1stklaurbærblad

400gsmåpoteter

2stkgul paprika

2dlfiskekraft (eller fond)

2dlhvitvin

1dlfløte

1klypesafran

en halvstksitron

1klypesalt og kvernet pepper

200goliven (grønne)

1nevefrisk persille

Fremgangsmetode

Dagen i forveien må klippfisken vannes ut. Legg fisken i kaldt vann i et stort kar, og bytt vann tre ganger. Eller følg produsentens beskrivelse. Du kan også kjøpe ferdig utvannet klippfisk!
Finn frem en stor tykkbunnet gryte, gjerne en jerngryte. Varm olivenolje til middels temperatur. Kutt løk i tynne halvmåner, og finhakk hvitløk og chili. Blank dette sammen med laurbærblad i 5-10 minutter. Fisk ut laurbærbladet.
Del småpotetene i to og paprikaen i grove biter. Ha det over i gryta.
Tilsett fiskekraft, hvitvin og fløte. Gi det et rolig oppkok før temperaturen senkes til det bare småputrer. Legg nå i fisken delt i porsjonsbiter.
Tilsett en klype safran, saften av ½ sitron og en klype salt og pepper. La gryten småputre i ca. 30 minutter. Du kan også sette inn hele gryta i stekeovn på 180 grader i tilsvarende tid.
Rør inn grønne oliven helt mot slutten. Smak eventuelt til med mer salt og pepper. Server rykende varm med litt persille på toppen.
Tips! Du kan utelate potetene i bacalaoen og servere en deilig potetmos ved siden av hvis du vil!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn