Til hovedinnhold
kaker

Slik lager du kakepynt med blomster

Kandiserte blomster og roser av marsipan gjør festkaken like vakker som maidagen. Her kan du lære kakepynt-teknikkene – det er faktisk ikke så vanskelig som det ser ut som!

kakepynt-med-blomster-hovedbilde.jpg

0min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til kandiserte blomster:

1håndfullspiselige blomster

1stkeggehvite (stor)

1håndfullsukker

Dette trenger du til marsipanroser:

100gmarsipan (cirka 20 gram marsipan per rose)

2dråperkonditorfarge (hvis du ønsker en delikat pastellfarge på rosen)

Fremgangsmetode

Konditor Camilla Mathisen forklarer hvordan du kandiserer spiselige blomster.
Plukk de vakreste blomstene fra planten og legg dem på et kjøkkenpapir. Bruk helst blomster fra din egen hage, som ikke er sprøytet med plantevernmidler.
Stemorsblomster, roser, lavendel, syrin, stokkrose og ringblomst er eksempler på blomster som kan spises.
Visp sammen eggehvite fra 1 stort egg. Bruk en pensel og pensle på eggehvite på kronbladene til hver blomst. Pass på at det ikke blir for mye eggehvite på hver (tørk av forsiktig hvis nødvendig). Strø over sukker og legg til tørk.
La blomstene ligge til tørk et mørkt og romtemperert sted i 24-48 timer før de er ferdig kandisert.
Etter tørking er de kandiserte blomstene ferdig til å brukes som kakepynt.

Slik lager konditor Camilla Mathisen vakre marsipanroser til festkaken

Beregn cirka 20 gram marsipan per rose. Fordel noen dråper konditorfarge i marsipanen hvis du ønsker en delikat pastellfarge på rosen. Kna marsipanen til fargen er fordelt. Form en kjegleformet knopp og sju små baller i lik størrelse.
Legg ballene mellom to lag plast og klem dem ut til jevne sirkler (cirka 3,5 cm i diameter), bruk gjerne håndbaken. Rull sirkelen rundt knoppen, legg neste sirkel inn før du er helt ferdig med første. Fortsett slik til alle sirkelen er brukt opp.
Brett ut rosebladene på toppen underveis, slik at formen blir som en halvt utsprunget rose. Skjær av nederste delen av rosen, slik at den står støtt på kaken.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit