Krydret gulrotkake med ostekrem
Saftig gulrotkake med fløyelsmyk ostekrem, og deilig varmende hint av krydder. Det høres kanskje komplisert ut, men gulrotkake er noe av det enkleste du kan lage - ingen kjøkkenmaskin nødvendig! Med andre ord en perfekt kake å lage på hytta i påsken.

1t / 1t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
Krydret gulrotkake:
150 ghvitt sukker
150 gbrunt sukker
2 tsvaniljeekstrakt
3 dlCoop solsikkeolje
3 stkÄnglamark egg (romtemperert)
300 grevet gulrot (ca. 3-4 store gulrøtter)
260 ghvetemel
1 tsbakepulver
1 tsnatron
en halv tssalt
1 og en halv ssmalt kanel
en halv tsmalt ingefær
en halv tsmalt kardemomme
1 tsmeierismør (til smøring av form)
1 sshvetemel (til smøring av form)
Ostekrem til gulrotkake:
100 gmeierismør (romtemperert)
200 gPhiladelphia kremost naturell (romtemperert)
1 og en halv tsvaniljeekstrakt (eller frøene fra en vaniljestang)
1 stksitron (kun finrevet skall)
195 gmelis