Til hovedinnhold
kaker

Krydret gulrotkake med ostekrem

Saftig gulrotkake med fløyelsmyk ostekrem, og deilig varmende hint av krydder. Det høres kanskje komplisert ut, men gulrotkake er noe av det enkleste du kan lage - ingen kjøkkenmaskin nødvendig! Med andre ord en perfekt kake å lage på hytta i påsken.

Gulrotkake med ostekrem pyntet med stemorsblomster i gult og lilla, og servert på lyst rundt kakefat på hvitt trebord, med kaffekopper og asjetter med kakestykker.

1t / 1t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

Krydret gulrotkake:

150ghvitt sukker

150gbrunt sukker

2tsvaniljeekstrakt

3dlCoop solsikkeolje

3stkÄnglamark egg (romtemperert)

300grevet gulrot (ca. 3-4 store gulrøtter)

260ghvetemel

1tsbakepulver

1tsnatron

en halvtssalt

1 og en halvssmalt kanel

en halvtsmalt ingefær

en halvtsmalt kardemomme

1tsmeierismør (til smøring av form)

1sshvetemel (til smøring av form)

Ostekrem til gulrotkake:

100gmeierismør (romtemperert)

200gPhiladelphia kremost naturell (romtemperert)

1 og en halvtsvaniljeekstrakt (eller frøene fra en vaniljestang)

1stksitron (kun finrevet skall)

195gmelis

Fremgangsmetode

Oppskriften gir én kake laget i 24 cm springform.

Krydret gulrotkake

Vend sammen hvetemel, bakepulver, natron, salt, kanel, ingefær og kardemomme. Sett til side.
Ha hvitt og brunt sukker i en stor bolle, og rør inn vanilje og olje. Pisk inn eggene.
Skrell og riv gulrøttene, og vend inn til slutt.
Hell de tørre ingrediensene over i bollen, og vend sammen til en jevn røre.
Kle en springform med bakepapir i bunn. Smør sidene av formen med smør, og dryss over hvetemel. Gi formen et lett dunk på kjøkkenbenken, og hell ut overflødig mel.
Ha røra i formen, og stek på 165 grader, i ca. 1 time. Alle ovner er forskjellige, så sjekk gjerne med en tannpirker eller en kakepinne mot slutten av steketiden. Henger det deig igjen på kakepinnen må kaken stå litt til.
Ta kaken ut av ovnen, og la den stå i formen et par minutter før du velter den over på en rist med bunnen opp. Avkjøl kaken opp ned til den er fingervarm og har dampet fra seg.

Ostekrem til gulrotkake

Pisk sammen meierismør og Philadelphia ost til en jevn masse.
Vask sitronen godt under lunkent rennende vann, og tørk godt av. Finriv skallet, og rør inn i ostemassen sammen med vaniljen.
Sikt over melis, og rør et par ganger.
Pisk kremen lys og tykk, bruk gjerne en elektrisk håndmikser.
Bre kremen over kaken, og servér.
Kaken kan oppbevares tildekket i kjøleskapet i minst to dager, og smaker nesten enda bedre dagen etter.

Tips!

Synes du kremen er for løs kan du sette den i kjøleskapet en halvtimes tid. Pisk den opp igjen, og bre over helt avkjølt kake.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen