Braisert lammeskank med rødvin og pepperrotkrem
Tid, kjærlighet og litt grytemagi er alt du trenger for å lykkes med lammeskank. Belønningen er et kjøtt så mørt og saftig at det nesten smelter på tunga. Sammen med smørstekte rotgrønnsaker, hjemmelaget potetmos og pepperrotkrem blir dette en skikkelig god høstmiddag!

3t / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
4stklammeskanker
2sshvetemel
1sssalt
1tspepper
2sssmør
4stksjalottløk (delt i 2)
2feddhvitløk (delt i 2)
2stkgulrøtter (i grove biter)
en halvstksellerirot (i grove biter)
en halvlrødvin
4sstomatpuré
1lgrønnsakskraft
2stilkerfrisk rosmarin
1stklaurbærblad
Smørstekte rotgrønnsaker:
8stkjordskokk (delt i 4 båter)
4stkgulrøtter (delt i tykke staver på langs)
1stkpastinakk (delt i tykke staver på langs)
1stklaurbærblad
2ssrapsolje
4sssmør
2stilkerfrisk rosmarin
1klypesalt og pepper (etter smak)
Potetmos:
1kgmelne poteter ( i biter)
50gsmør
1 og en halvdlhelmelk
1klypesalt og kvernet pepper (etter smak)
Pepperrotkrem:
1dlseterrømme
1ssfersk pepperrot (revet)
en halvtssitronsaft
en halvssfrisk timian (finhakket)
en halvtsflaksalt
