Braisert lammeskank med rødvin og pepperrotkrem
Tid, kjærlighet og litt grytemagi er alt du trenger for å lykkes med lammeskank. Belønningen er et kjøtt så mørt og saftig at det nesten smelter på tunga.

3t / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
4 stklammeskanker
2 sshvetemel
1 sssalt
1 tspepper
2 sssmør
4 stksjalottløk (delt i 2)
2 feddhvitløk (delt i 2)
2 stkgulrøtter (i grove biter)
en halv stksellerirot (i grove biter)
en halv lrødvin
4 sstomatpuré
1 lgrønnsakskraft
2 stilkerfrisk rosmarin
1 stklaurbærblad
Dette trenger du til smørstekte rotgrønnsaker:
8 stkjordskokk (delt i 4 båter)
4 stkgulrøtter (delt i tykke staver på langs)
1 stkpastinakk (delt i tykke staver på langs)
1 stklaurbærblad
2 ssrapsolje
4 sssmør
2 stilkerfrisk rosmarin
1 klypesalt og pepper (etter smak)
Dette trenger du til potetmos:
1 kgmelne poteter ( i biter)
50 gsmør
1 og en halv dlhelmelk
1 klypesalt og kvernet pepper (etter smak)
Dette trenger du til pepperrotkrem:
1 dlseterrømme
1 ssfersk pepperrot (revet)
en halv tssitronsaft
en halv ssfrisk timian (finhakket)
en halv tsflaksalt