Ytrefilet av lam med ovnsbakte rotgrønnsaker
Lam og rotgrønnsaker en en perfekt match! Ytrefilet av lam er enkelt å tilberede og smaker utrolig godt, og med tilbehør som ovnsbakte rotgrønnsaker, jordskokkpuré og fløtesaus er det bare å glede seg! Noe å servere på søndag?

1t 15min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
800gytrefilet av lam
1dæsjsalt og pepper
2sssmør og olivenolje (til steking)
2stilkerrosmarin (små)
Ovnsbakte rotgrønnsaker:
8stkgulrøtter (gjerne forskjellige farger, delt i to på langs)
1stkpastinakk (delt i fire på langs)
1stksellerirot (delt i 2x2 cm terninger)
2stkpersillerøtter (delt i to på langs)
3feddhvitløk
2stilkerrosmarin
3ssExtra virgin olivenolje
1tsflaksalt
1tspepper
Jordskokkpuré:
1kgjordskokk (skrelt)
1dæsjsalt og pepper (smak til)
Fløtesaus:
1lvann
3sskalvefond
1ssripsgelé (smak til om det trengs litt mer)
2tssoyasaus
3dlkremfløte