lam og får
Lammegryte med rotgrønnsaker og dill
Norsk lammekjøtt er lyst og mildt på smak – benytt deg nå i den norske lammesesongen, for bedre lam finnes knapt. Denne gryten er mild, smakfull og kremet; skikkelig kosemat!
1t 30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
1 kglammekjøtt (for eksempel grytekjøtt av lam, eller bogstek i biter)
1 lvann
1 stkløk
1 og en halv tssalt
2 stkgulrøtter
2 stkpersillerøtter
4 sshvetemel (blandet ut i litt kaldt vann)
2 ssseterrømme
salt og pepper
sitron
frisk dill
Fremgangsmetode
Del kjøttet i grove stykker.
Kok opp vannet og tilsett salt. Legg i kjøttstykkene. La kjøttet trekke i ca. 45 min. og skum godt av mens det koker. Det skal være helt mørt.
Rens og del grønnsakene i passe biter. Ha dem over i gryta og la grønnsakene småkoke videre i ca. 10 min. eller til de er møre. Hell kraften over i et litersmål og lag sausen i en ny kjele.
Saus
Kok opp kraften og tilsett meljevningen under stadig omrøring. La sausen småkoke i ca. 10 min.
Tilsett rømme. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Bland sausen med resten av gryten.
Ha i finhakket dill rett før servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆