lam og får
Lammetaco med salsa verde
Ikke et vondt ord om vanlig taco, men det er spennende med en ny vri. Bruk lammefilet, koteletter, lammekjøttdeig eller rester av lammelår, og server med salsa verde!
15min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
500 glammefilet (du kan også lammekjøttdeig, koteletter eller rester av lammelår i terninger)
1 ssmalt koriander
1 sstørkede chiliflak
1 tssalt
1 tsmalt kanel
1 tsrøkt paprikakrydder
Salsa verde:
380 gtomatillos (tomatillo ser ut som en liten, grønn tomat og fås i grønnsaksbutikker med godt utvalg)
2 stkjalapeño
en halv stkløk
en halv stklime
2 tssukker
1 nevefrisk koriander
1 klypesalt
Tilbehør:
8 stksmå tortillalefser
8 stksmå tomater
1 pkbaby leaf salat
1 stkrød paprika (i strimler)
1 stkgrønn paprika (i strimler)
1 dlsøt chilisaus
1 nevefinhakket koriander
Fremgangsmetode
Skjær kjøttet i terninger.
Krydre det og brun det lett i pannen. Tilsett 1 dl vann og la det trekke smak mens du lager tilbehøret.
Salsa verde
Tomatillo ser ut som en liten, grønn tomat, men er et bær med et papirtynt skall. Du får den i en grønnsaksbutikk med godt utvalg. Hvis du ikke får tak i det, kan du servere vanlig salsa og guacamole i stedet.
Fjern det papirtynne skallet på tomatilloene og del dem i to. Del jalapeño i to.
Ha løk, tomatilloene og jalapeño i en ildfast form og stek på grill øverst i ovnen på 230 grader i ca. 10 minutter til du ser de begynner å bli svidd i kantene.
Avkjøl og kjør i en kjøkkenmaskin med lime, sukker og koriander. Smak til med salt.
Servering
Server kjøttet og sausen med tortillalefser, tomater, salat, paprikastrimler, søt chilisaus, frisk koriander.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆ ▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆