Ytrefilet av lam med ovnsbakte rotgrønnsaker
Lam og rotgrønnsaker en en perfekt match! Ytrefilet av lam er enkelt å tilberede og smaker utrolig godt, og med tilbehør som ovnsbakte rotgrønnsaker, jordskokkpuré og fløtesaus er det bare å glede seg! Noe å servere på søndag?
1t 15min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
800 gytrefilet av lam
1 dæsjsalt og pepper
2 sssmør og olivenolje (til steking)
2 stilkerrosmarin (små)
Ovnsbakte rotgrønnsaker:
8 stkgulrøtter (gjerne forskjellige farger, delt i to på langs)
1 stkpastinakk (delt i fire på langs)
1 stksellerirot (delt i 2x2 cm terninger)
2 stkpersillerøtter (delt i to på langs)
3 feddhvitløk
2 stilkerrosmarin
3 ssExtra virgin olivenolje
1 tsflaksalt
1 tspepper
Jordskokkpuré:
1 kgjordskokk (skrelt)
1 dæsjsalt og pepper (smak til)
Fløtesaus:
1 lvann
3 sskalvefond
1 ssripsgelé (smak til om det trengs litt mer)
2 tssoyasaus
3 dlkremfløte